15 март 2019

Десалво ли е бостънският удушвач?

Продължавам със разнообразните случаи. Досега криминалните загадки се въртяха около това дали някой е убил някого. Настоящата статия е с противоположен въпрос - дали някой осъден за определени убийства всъщност не е невинен.

"Бостънският удушвач" е сериен убиец взел 11 жертви в периода 1962-1964. Официално се счита, че това е Алберт Десалво, който бива осъден на до живот. Самият той става жертва на убийство в затвора през 1973. От тогава до днес много хора се питат дали Десалво не е бил просто изкупителна жертва. Някои (включително и експерти) вярват, че е имало повече от един серийни убийци зад "бостънския удушвач", защото стилът на престъпленията е доста различен. Те вярват, че Десалво е отговорен само за някои от убийствата. Други хора смятат, че той е напълно невинен и не е убил никого.

Какво е новото развитие по случая, че той е включен в настоящата поредица. Благодарение на новите технологии през 2013 криминалистите са успели да извършат успешен ДНК-тест. Генетичният материал намерен на едно от местопрестъпленията е на Алберт Десалво, а възможността за грешка е 1 на 220 милиарда, което направо си значи, че той наистина е извършил поне това убийство. Дали обаче всичките са негово дело, остава открит въпрос.

Източник

В България има няколко знакови убийства през последните години, за които бяха осъдени хора. Повечето вероятно са наистина истинските извършители. Дали обаче някои не са просто изкупителни жертви...


1 коментар:

  1. За пореден път поздравления Жоре,наистина подхващаш страшно интересна тема,също и много богата.И като каза за ДНК теста доказващ поне,че поне едно убийство е извършено безспорно от Десалво ще дам линк към един друг не по-малко интересен аналогичен случай на серийни убийства.Добре известният на всички Джак Изкормвача.Този път наистина е разкрит,не вярвам ДНК тест да греши!Ето линка статията е от днес:
    https://www.blitz.bg/kriminalni/prestplenie/padna-svetovna-tayna-dnk-test-na-okrvaven-shal-razkri-imeto-i-profesiyata-na-dzhak-izkormvacha_news663283.html

    ОтговорИзтриване