16 март 2019

МИСТЕРИКОН (16 март 2019)


Статуя на говорещ гаргойл на летището в Денвър

Денвърското летище е предмет на много конспиративни теории. Под него имало тунели за бягство на елита по време на криза, подземни комплекси с неизвестни функции, на всякъде можело да се види масонско-илюминатска символика и т.н. Явно ръководството на летището е решило да отговори с хумор на всичките тези почти пълни глупости - един подход, който винаги съм одобрявал и редовно прилагал в блога (яд ли ви е, яд ли ви е че Сорос ми плаща в момента да си пия мартинито на плажа в Бразилия, яяяяд ли ви еее?)

Та, на Денвърското летище е цъфнала статуя на митичното същество гаргойл. Не стига това, ами той говори и с него може да се води диалог! Нещата които казва са повече от смешни и са препратки към споменатите по-горе конспирации (явно човек го управлява). Много добре е направен, вижте видеото, нашата статуя на цар Самуил със светещите очи ряпа да яде!

ИзточникХора казващи истината, но пренебрегнати - Ърнест Хемингуей

През последните години на своят живот великият писател Хемингуей е зле физически и психически. Страда от депресия, годините на тежък алкохолизъм си казват думата. Накрая през 1961 той отнема собственият си живот. Често Хемингуей се оплаква, че е следен от ФБР, но приятелите и роднините му приемат това просто за параноя. Няколко десетилетия по-късно се разбира, че властите наистина са следили писателя заради посещението му в Куба и симпатията му към левите движения. По този начин те непряко са отговорни за смъртта на Ърнест Хемингуей. Виждайки постоянно непознати хора, които го наблюдават и крачат зад него по улиците, със сигурност е увеличило параноята и депресивните състояния на писателя. Със смъртта на Хемингуей, човечеството губи един велик ум.


Мисля, че най-популярната творба на Хемингуей е "Старецът и морето". Аз обаче повече харесвам "За кого бие камбаната", която съм чел и на български и на английски. В нея се разказва за малка групичка партизани от времето на гражданската война в Испания. Няма нищо общо с глупавите пропагандни партизански книги, които се издаваха в България по времето на комунизЪма. Конфликтът е в повечето моменти на заден план, а емоциите на героите са в центъра на повествованието. Любов, обреченост, предателства, загуба на вяра, сблъсък на култури (младият американски доброволец сред партизаните), безсмислие, смърт, суеверия (разказът за тореадора, от който миришело на смърт преди да го намушка бика)....

Книгата започва с великите строфи на Джон Дън:

"Човекът не е Остров, вътре в себе си затворен;

Човекът има връзка с Континента, той е част от всичко друго;

отмъкне ли Морето буца Пръст, по-малка става територията на Европа,

както ако откъсне Полуостров цял или събори Замък

на твой приятел или твоя собствен Замък;

всяка човешка смърт ме намалява,

аз съм част от цялото Човечество;

и затова недей да питаш за кого бие камбаната:

камбаната бие за теб."


Забранени песни - "Another Brick In The Wall"

Повечето читатели вероятно знаят чия е тази песен - тя е на групата Pink Floyd. Излиза през 1979. Скоро над нея е наложена забрана в Южна Африка. Въпреки това, а може би именно заради това, песента е възприета като революционен химн от борещите се срещу апартейда чернокожи южноафриканци. Което за пореден път доказва, че често забраните имат точно обратния ефект - те усилват още повече това, което някой се опитва да забрани.

Самата група Pink Floyd не е имала намерение песента да е вид протест. Тя по-скоро е критика на системата с иронията на двойното си отрицание "We DON'T need NO education " (На нас НЕ ни трябва НЕ образование).Иван Станчев ще ви каже истината за извънземните

Ииииии да сменим рязко темата. Представям ви бай Иван от гр. Мъглиж, който в долното видео дълго цели 52 минути ще ви каже каква е истина за извънземните и вече няма да е нужно да четете лъжите дето ги пише в Мистерика. Не знам за вас, ама аз нямах нерви да изгледам всичкото това просветителско слово.Видео на привидение?

Накрая едно видео от охранителна камера. Е ли това привидение на дете в двора на сграда в Линкършър, която някога е била викторианско училище?

Няма коментари:

Публикуване на коментар