09 февруари 2019

МИСТЕРИКОН (9 февруари 2019)

В космоса е забелязана празна "торба за боклук"

Предполагам знаете какво цапащо и унищожаващо племе сме. Не говоря (само) за окичените дървета с найлонови торбички с боклуци изхвърлени директно от прозорците на блоковете, нито за обществените паркове пълни с празни бирени кутии, фасове и спринцовки. Сещам се за глобалните вреди - боклуците намерени дори в най-дълбокото място на океана (Марианската падина) или за микро-пластмасите, които редовно се откриват в телата на мъртви морски обитатели.

От няколко десетилетия пълним и близката околоземна орбита с боклуци - повредени сателити, части от ракети и т.н. Преди няколко седмици учените са забелязали нов "обект" летящ около нашата планета. Това е поредният космически отпадък, но приликата с празна "торба за боклук" е била толкова голяма, че чак разни информационни сайтове пуснаха новината.

Е, в случая не става въпрос буквално за поредното найлоново пликче метнато от някого, поне така твърдят учените. Това било тънко фолио, част от обвивката на някоя ракета. Хайде, хайде, стига сте ни лъгали - това е пликчето с домашни отпадъци, което някой руски, китайски или американски космонавт си е донесъл от вкъщи, за да го изхвърли "на вън" :D

Шегата настрана - не се съмнявам, че може някой ден човечеството да започне наистина да изстрелва боклуците си в космоса, чел съм за такива идеи. В опит да спрат глобалната екологична катастрофа все повече правителства налагат все по-строги регулации. Те изискват все повече неща да се рециклират, да се използват само екологични методи, да се сметосъбира разделно и т.н. Ако за алчния капиталист е твърде скъпо да рециклира и е по-евтино да се отърве от боклуците като ги натовари на някоя евтина китайска ракета или допотопна руска космическа бракма, познайте дали ще предпочете рециклирането? Поне се надявам още в първите ракети с отпадъци да натоварят някои от най-големите боклуци - Корни, Боко, Болен, Дудука...

Източник на новината за космическата торба за боклук

ВНЕДРЕНО СЪОБЩЕНИЕ: Аз съм хакер и проникнах до администраторския панел в блога. видях, че бончев е подготвил няколко статии и реших да ги поправя защото той крие истината от вас- плащат му за това! Да крие истината. Надявам се като се поликува статията повече хора да видят моите съобщения преди Бончев да се е усетил и да ги е премахнал. А истина за горната новина е, че е опит да се прикрие истината! ТОва не е земна торба, тя е изхвърлена от ИЗВЪНЗЕМНИТЕ които живеят в кораба -майка намиращ се около Лнуната! !! Те редовно хвърлят боклуците си пред илюминатора на кораба, какво мислите са "падащите звезди?!!!" Истината ще блесне, бончев няма да я усее да я скрие!

Технологии, които ще изчезнат до 20 години - спринцовките

Едно от най-страшните неща за децата, когато ги заведат на лекар винаги е било да не им бият инжекция. Е скоро кошмарът може да свърши, разработват се различни технологии, които са на път да заменят спринцовките. Например има разработка, която ще изстрелва лекарството през порите на кожата със скорост по-бърза от скоростта на звука. Пациентът няма да усеща почти нищо.

Източник


Хора казващи истината, но пренебрегнати - Клеър Камерън Патерсън

Клеър Патерсън е американски химик. Той заедно с Джордж Тилтън разработва метода за изчисление на възрастта на Земята базиран на урана и оловото. Преди това геологическата възраст се е пресмятала по по-несъвършени методи. Тази му заслуга обаче не го спасява от последвалото незаслужено отричане и осмиване. Патерсън осъзнава, че хората изключително много се тровят с олово, а и тровят природата. Бие тревога в края на 20-те години, но по онова време вече силното петролно лоби се заема да дискредитира откритието му. Предполагам сте чули израза "октаново число", когато се говори за горива. Няма да изпадам в подробности, този термин е свързан с редица показатели като се почне от ефикасността и се стигне до съдържанието на олово в съответното гориво. На кратко - оловната добавка се използва за повишаване на октановото число и по този начин за коефициента на полезно действие. Всеки шофьор иска да изминава колкото се повече километри с едно зареждане, съответно всеки бензинджия иска да продава такъв бензин, който ще се търси повече и затова съвсем естествено петролното лоби скача срещу Клеър Патерсън.

В крайна сметка през втората половина на ХХ век наистина се доказва колко е вредно оловото в бензина и постепенно започва премахването му. А можеше това да се случи десетилетия по-рано, ако хората се бяха вслушали в думите на Патерсън. Проучване установява, че през 70-те години съдържанието на олово в телата на американците е между 700 и 1200 пъти повече отколкото в индиански скелет от преди 1600 години.

Източник


Зловещо мече с дълги крака

Това мече наистина е продукт, който се продава (дори наскоро имаше промоция с намалена цена). Бихте ли купили на детето си такава играчка? То не е сладко, то е зловещо!

Хакер: Купете му на бончев и му го подарете

Топ коментари от български интернет потребители


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Досиета 2018: космос и извънземни
Досиета 2018: всичко останало
МИСТЕРИКОН (26 януари 2019)

2 коментара:

  1. Ах, Стан, хакер ли си станал вече :D Няма да трия тези "внедрени коментари", забавни са

    ОтговорИзтриване
  2. i az sam haker 3454tr4353453r34'34534)%$%$)TGKKGlfg454335

    ОтговорИзтриване