16 февруари 2019

МИСТЕРИКОН (16 февруари 2019)

Относно "хакера"

Може би сте видели странните коментари вътре в текста на бюлетина "МИСТЕРИКОН" миналата седмица, те все още стоят, не съм ги изтрил, защото са доста смешни, а и първоначално си помислих, че са шега на един определен човек, който има достъп до блога (Не, не е Сорос - той само ми плаща, не пише директно :D). После обаче осъзнах, че май наистина зад това деяние стои някой не-толкова добронамерен тип. Първоначално не бях забелязал, но бе изтрит и един скрийншот от статията, а в последствие коментари се появиха и в други статии тази седмица, някои от тях бяха добавени след публикуването на материалите. Може и да сте ги видели, може и да не сте. Първоначално в статиите нямаше "допълнителни забележки", след това някой ги добави, след което ги изтрих. Междувременно смених всички пароли, това би трябвало да реши проблема с този неканен гост (ами ако не е човек, а идва от друго измерение?)

Междувременно отново давам премахнатия скрийншот от миналото издание на МИСТЕРИКОН. Всъщност реших да използвам възможността и да дам повторно и другите два скрийншота + добавен мой коментар.

Ето че след циганите, либерастите, соросоидите и гейовете, бяха открити още едни хора, които са виновни, че България е зле. Това са програмистите :D Долу, уууу!


И истината за грипа:


А това е изтритото изображение. То е коментар под новина в Интернет оставен от някакъв с прякор "Православен славянин". Той изглежда освен коментара е публикувал по невнимание и инструкцията пратена от работодателите му. И така лъсна схемата за платени коментари. Дано поне рублите, които плащат са добри, а не жълти копейки :)


Технологии, които ще изчезнат до 20 години - кината

Е, не за първи път някой обявява наближаващата смърт на киносалоните. Те трябваше да умрат с навлизането на телевизорите в домовете на хората, с видео-плейърите с касетки и т.н. Този път обаче изглежда нещата са сериозни. Системите за домашно кино станаха толкова добри, че можете да се наслаждавате на кино-ефектите директно във вашата спалня без да излизате навън. Освен това вече има достатъчно сайтове и услуги в интернет, които съвсем легално доставят до вашия екран най-новите филми. Бъдещето на кината не изглежда розово.

Източник


Хора казващи истината, но пренебрегнати - Грег Лемонд

Ланс Армстронг бе един от най-тачените колоездачи до 2012 година, когато се разрази грандиозният допинг скандал с него. Грег Лемонд е друг професионален колоездач, който още през 2001 бие камбаната, че Армстронг има близки отношения с италианския доктор Микеле Ферари, който от своя страна е известен с прилагането на определени допинг субстанции. Никой обаче не взема на сериозно Лемонд, обвиняват го, че завижда на славата на Армстронг, дори отправят заплахи към него да си затваря устата. Спират да го канят на състезания, а спонсорите се отказват от него. След като се разбира истината за Ланс Армстронг, Грег Лемонд се завръща отново в любимия си спорт и отново печели Тур Дьо Франс, той е единственият американец печелил тази обиколка.


Япония разследва онлайн търг на уран

Невероятно, някой е предложил за продан радиоактивно вещество за продан в "светлата" част на Интернет. Все едно да пуснеш такава обява в Olx. Мислех си, че такива неща се търгуват само в тъмната мрежа. Явно и "светлия" интернет постепенно се замърсява. Всъщност като се замисля, той винаги си е бил мръсен, само вижте скрийншотовете, които дадох по-горе.

Иначе продавачът на урана е арестуван от полицията. При разпита е казал, че е закупил веществото от друг сайт, който не е японски. Аз лично подозирам, че е руски.

Източник

В Дания намериха меч от 14-ти век

На 15 февруари канализационният плановик Йаник Вестергаард (Jannick Vestergaard) и инженера Хенинг Ньох (Henning Nøh) са работели в канализацията на град Алгаде, когато са забелязали острие да стърчи от земята. Извикали са археолози, които са установили, че това е меч от 14-век. Той е дълъг 112 сантиметра и е в забележително състояние за годините си. Изработката му е майсторска, което навява на мисълта, че е бил собственост на благородник. По меча има следи от битки. Вероятно е бил загубен при сражение - изпуснат в калта.

ИзточникНяма коментари:

Публикуване на коментар