05 януари 2019

Досиета 2018: екстремно време

В предишната статия от обзора разгледах разни небесни феномени. В настоящия материал оставам в атмосферата, но не толкова със загадъчни, колкото с опасни явления. Те могат да бъдат не по-малко вълнуващи, особено ако лично ги преживееш.

Природата ни подпука още в първите дни на 2018. На 2 януари библейска градушка удари град Библиян (какво интересно име) в Еквадор // ИзточникПрез март пясък от Сахара бе довят в Гърция, която заприлича на Марс.В България също имаше дни с екстремно време. Ще припомня само пороя, който удари Варна на 4 юни (източник).
Лятото бе "водно" и в Япония.

35 загинали, 47 в неизвестност от проливните дъждове в Япония

Снимки от бедствието (източник):
Август. Пясъчна буря във Финикс, Аризона, САЩ. Изглежда апокалиптично!В източен Китай имаше друга интересна буря през лятото. От небето в Циндао са валели какви ли не морски обитатели (източник).


Най-тревожното от всичко през измината 2018 като бедствия бе появата на "камъните на глада". Това лято имаше рекордни горещини в голяма част от Европа, а и на други места по света. Именно затова в коритата на някои реки в централната част на Стария континент се появиха така наречените "камъни на глада". Това са големи камъни с надписи, които се появяват на повърхността, когато водното ниво е доста ниско. Предполага се, че надписите са изсечени в средновековието в години на суша. Обикновено посланията са тъжни и зловещи."Wenn du mich siehst, dann weine" (Ако ме видиш, плачи).

"Ние плачехме, ние плачем и вие ще плачете"

Това е така, защото щом камъните са се появили от водата, значи годината е необичайно сушава, което не е добре за реколтата.

Източник

Последиците от тази суша вече се усещат. В Судан започнаха бунтове заради недостига на хляб и повишаването на цената на насъщния. Това събитие отразих в най-новия си блог "Битки, фронтове и фракции", който има за цел да замести изтритата от злите сили "Военна сводка".


Но всяко зло за добро! Така започна преди 7 години и Арабската пролет, с икономически изкания, които бързо прераснаха в желание за свобода. Време е за "Арабска пролет 2.0", която да измете Башир и Башар, както и всички останали кръволоци!

Няма коментари:

Публикуване на коментар