11 януари 2019

Досиета 2018: конспирации

В средата на лятото на миналата година се появиха интересни сателитни снимки. Те са от прословутата Зона 51 и показват черни линии, които приличат на пипала излизащи от земята. Най-простото обяснение е, че това се следи оставени от изгорелите газове на тествани бойни ракети. Което само по себе си пак е интересно - криволичещи наляво надясно летящи ракети. Да разгледаме обаче една чисто хипотетична и много по-интересна възможност. Ами ако това наистина са пипала или най-малкото някакви странни растения? Това е стар тестов полигон за бомбардировки. "Стар" го разбирам като такъв, който вече не се ползва. Кой знае в миналото с какви химикали, радиоактивни вещества и други гадости е било бомбено това място. Дали използваните субстанции не са довели до това там да се зароди някаква мутирала форма на живот....

ИзточникНай-интересната конспиративна теория от миналата година поне според мен бе тази свързана с Националната соларна обсерватория в Ню Мексико, САЩ. На 6 септември агенти на ФБР нахлуха там и евакуираха целия комплекс. В акцията са участвали военни превозни средства и дори черни хеликоптери. Комплексът остана затворен в продължение на седмици.


Според някои, учените са заснели НЛО и ФБР се е намесило, за да предотврати разкриването на истината за извънземното присъствие на Земята. Според други, астрономите са установили, че някакво катастрофично явление се е случило на Слънцето или предстои да се случи. Отново тази теория твърди, че агентите са завзели сградата, за да предотвратят изтичането на информация.

Запитан от журналистите директорът на обсерваторията е проронил с половин уста, че "не са видели извънземни". А може би властите са го накарали да отрича? Може би всъщност именно извънземните са причината за случващото се в научния комплекс? Учените не могат пряко да кажат какво са видели (дори са ги заставили да отричат), но могат да оставят прикрити знаци намекващи за истината. Ето за какво говоря. Един ютюбър е успял да проникне в затворения комплекс. Не се е виждала жива душа никъде. Но на едно кошче е бил поставен DVD диск на "Досиетата Х", един легендарен сериал, който поне в началото бе основно за извънземното присъствие на нашата планета.


Не е ли необичайно? Кой си изхвърля старите CD и DVD дискове? Обикновено точно тези неща си ги държим у нас да събират прах. И ако все пак някой в обсерваторията е решил да изхвърли този диск, защо го е поставил така на капака на кошчето? Всеки би се погрижил боклука да падне вътре. Може всичко да е просто случайно, но за мен е твърде голямо съвпадение някой така видно да постави диск с "Досиетата Х" на кошче, което е точно до прозореца. Ако дискът беше на някое обичайно място като лавица или бюро, той едва ли би привлякъл внимание. Но върху коша за боклук си е съмнително отвсякъде! Сякаш учените се опитват да прекарат важното съобщение през наложената им цензура.


Първата официална информация бе изнесена чак на 16 септември. Причината за евакуацията било течащо криминално разследване. Повече подробности не бяха дадени. Човек би си помислил, че макар и криминално по своя характер, деянието засяга въпросите на националната сигурност. Все пак разследването се водеше от федерални агенти, които използваха включително и хеликоптери. Местните полицейски сили бяха изключени от операцията и дори не бе споделяна информация с тях. (Източник)

След няколко дни бе пусната още информация. Някой използвал wi-fi достъпа в научния комплекс, за да сваля детска порнография. Имайки в предвид, че това е правено във вечерните часове, лесно се установило, че извършителят е един чистач - по това време на денонощието нямало никой друг в сградата. Иззет е лаптопа, чрез който той е достъпвал нелегалните изображения. Освен това от дома на чистача са иззети допълнително още 3 мобилни телефона, 5 лаптопа, iPad, външен твърд диск, 16 usb флашки и 89 SD карти. (Източник)

Прочетох един доста интересен коментар във връзка с горната информация. Определено има нещо миризливо, или както казват англичаните и американците - "fishy". Кой затваря цял комплекс за повече от 10 дни заради разследване на един единствен човек свалял детска порнография?! От къде пари у един чистач, за да си купи цели - 3 мобилни телефона, 5 лаптопа, iPad, външен твърд диск, 16 usb флашки и 89 SD карти? То е ясно, че американските чистачи са доста по-добре платени от българските, ама пак е съмнително със заплатата си да е успял да спести пари за толкова техника...

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Кой е човекът с чадъра присъствал на убийството на Кенеди?
Масово измиране на птици предизвикано от тест на 5G мрежа?

1 коментар:

  1. За случая с обсерваторията имам чувство, че става въпрос за залавяне на шпионин. Или това или извънземните са вдигнали на крак ФБР

    ОтговорИзтриване