01 януари 2019

Досиета 2018: космос и извънземни

Нова година, нов късмет. Преди да се гмурнем в изненадите, които ще ни поднесе 2019, нека видим какво се случи предходната 2018-та година. По традиция започвам с космическата / извънземната тематика.

Ако трябва предварително да резюмирам тази тема, ще го направя с едно единствено изречение:

Те отново не дойдоха, нито ние направихме големи усилия да отидем при тях.

И все пак има какво да се отбележи от годината. На Марс бе открито голямо подземно езеро с вода в течно състояние. То е под южния полюс на Червената планета, в така наречената област Planum Australe. (Източник)

Където има вода, вероятно има и живот. Надявам се час по-скоро НАСА и/или Европейската космическа агенция да пратят апарат да изследва това езеро.

Следва видео с може би най-интересните НЛО кадри заснети през миналата година (за жалост няма сигурно потвърждение, че не става въпрос за някаква измама). В долния клип всъщност има две отделни видеа, защото той е дело на YouTube канала THIRDPHASEOFMOON, а те почти винаги правят така. И двете видеа са от Бразилия, но първото е по-интересно от второто и затова обръщам внимание само на него. Дали така са изглеждали древните митични Вимани описани в индийския епос? Странните машини, с които "боговете" са летели в небето. Дадени са сравнения.Следващото видео със сигурност е истинско. На 22 септември японската космическа мисия Hayabusa2 изпрати кадри от повърхността на астероида 162173 Ryugu. От космическа гледна точка това звездно тяло е доста близо до Земята. Нещо повече, откритият на 10 май 1999 астероид се води за потенциално опасен. Тоест има шанс 162173 Ryugu да се бухне в нашата планета.Следва още едно НЛО видео, отново от канала THIRDPHASEOFMOON. То е заснето в близка околоземна орбита.А на 26 ноември американският космически апарат InSight кацна успешно на Марс. Ето първите две снимки изпратени от него.ПОДОБНИ СТАТИИ:
Мъже в черно - дали наистина не са положителни герои?
Атакувани ли са древните жители на северна Африка от атмосферни чудовища или извънземни?
На 1 януари "Нови Хоризонти" ще се доближи максимално до Ултима Туле!


Няма коментари:

Публикуване на коментар