29 ноември 2018

Енциклопедия на невъзможното: гробището със стоте стъпала

Тип: Предсказващо устройство.

Време и място на поява: 19 век, Кловърленд, Индиана, САЩ.

Външен вид: Обектът изглежда като гробище разположено в средния запад на Америка. Обектът е стар - вероятно на 150 години. През топлите месеци е покрит със зеленина. През есента и зимата гробището се обагря в кафяво от падналите листа или се покрива със сняг. Надгробните камъни са поне 323 - напукани, паднали и понякога не може да се разчете какво пише на тях. През последните години гробището често става цел на вандали, които драскат графити по надгробните плочи и дърветата.

На входа на гробището има дълго каменно стълбище. Не е стръмно, но не е и съвсем безопасно за изкачване - стъпалата са изронени, пропаднали и напукани. Има точно 100 стъпала...или поне се предполага, че са толкова...в повечето случаи не са...

Modus operandi (начин на проява, действие): Не е ясно как обектът привлича целите си, но когато това се случи, обектът не е нужно да прави нищо - човекът сам ще дойде. Обикновено това са търсачи на силни усещания, паранормални изследователи, развеселени младежи и т.н. Тоест целите се самоизбират.

Когато някой човек дойде при гробището малко преди полунощ, той може да се заеме с предизвикателството. То се състои в следното - точно в полунощ трябва да почне да се изкачва по стълбището като брои стълбите. Когато човекът стигне до върха, той трябва да запомни колко стъпала е преброил. След това трябва да се обърне и да погледне надолу към стълбището. В този момент едно "присъствие" ще се появи и ще покаже на човека как ще умре. Човекът не трябва да разговаря с "присъствието". След като видението изчезне и самото "присъствие" ще се изпари безследно. Човекът трябва да почне да се спуска по стълбището отново броейки стъпалата. Когато стигне до края, той трябва да сравни двете бройки - преброените стъпала при изкачване и при слизане. Ако те са равни - то видението за това как ще умре, може да се счита за фалшиво предсказание. Ако обаче числата са различни, то това е вярно предсказание.

Човекът трябва да напусне гробището колкото се може по-бързо след като е завършил предизвикателството.

Начин за ограничаване / предпазване: Не е необходим.

Допълнителни забележки: Обектът официално носи името "Carpenter’s Cemetery", може да бъде наричан и гробището на Кловърленд. Не е ясно в кой момент придобива и названието "гробището със стоте стъпала". Това име се употребява поне от 1982, ако не и от по-рано.

Според някои източници, човекът, който ще се катери по стълбището, трябва да носи превръзка на очите и да не вижда абсолютно нищо. Когато стигне до върха, той трябва да я свали, за да види предсказанието, но да си я сложи отново като тръгне надолу.

Има различни догадки за това какво представлява "присъствието". Според някои това е духът на първият гробар работил някога в гробището. Според други това е "демон, който обаче не е опасен" (малко противоречащо си словосъчетание).

Човекът не трябва да се опитва да мами като ходи покрай стълбището. Ако се опита да го направи, невидима сила ще го блъсне на земята. На кожата му може да се появят червени белези неизчезващи с дни.

Рядко някой човек преброява повече от 60 стъпала. Според някои единствено точно в полунощ те са 100.

Препоръки: Обектът може да бъде посетен безопасно през деня.

Източник


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Ужасяваща читателска история - демон / полтъргайст

2 коментара:

  1. Не изглежда толкова злетова гробище в сравнение с провинциалните гробищни паркове, които съм виждала в България... даже през деня би могло да е приятно място за разходка. Би било яко ако наистина се случват тези неща с видението. За да стане градска легенда все на някой нещо се е случило там ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ,може да има всичко : от демони и полтъргайсти и даже и дяволи :)

      Изтриване