23 ноември 2018

Гейзерът, който се движи в Калифорния

Преди няма и две седмици публикувах тази статия:


В нея се разказва за един руски град, в който от 1986 се случват необикновени неща. Изпървом огромни дупки се появяват в гората край селището, но постепенно те се показват все по-близо и по-близо, накрая самите сгради в Березники започват да хлътват във внезапно отворили се бездни в земята.

Нещо подобно, макар и по-малки мащаби започна да се случва от три години и в САЩ! Не са точно дупки, а кален гейзер появил се в Калифорния. Той се появява още през далечната 1953 и е недалеч от разлома известен като Сан Андреас. Всички ние си представяме гейзерите, вулканите, изворите като неща стоящи на едно място. Не и този калифорнийски гейзер! От март 2015-та се установява, че той се движи. Първите месеци предвижването е не повече от двайсетина метра на месец, което пак не е малко. Тази година обаче промените в местоположението му се равняват на 20 метра на ден! И не стига това, ами гейзерът се движи по посока на един тръбопровод и една железопътна линия. Сякаш целенасочено иска да навреди на хората.

Властите издигат вкопана в земята метална бариера, която да спре гейзера. На 30 юли той я достига и скоро я преминава! В интересни времена живеем и да, това е проклятие.

ИзточникНяма коментари:

Публикуване на коментар