09 ноември 2018

Езерни чудовища, които не са подобни на Неси - част 6

За този криптид мисля, че съм писал, но не пречи да го спомена пак. Освен това той не населява точно езерата, а по-скоро се навърта около тях.

Лятото на 1969 година. Жителите на Форт Уорт, Тексас, САЩ започват да виждат странно създание край бреговете на едноименното езеро Форт Уорт. Той бързо получава името "човека-козел". Историите за него стават толкова популярни, че след време това същество ще стане вдъхновение за създаването на филма на ужасите "Петък 13-ти".

Повечето срещи с човека-козел стават късно през нощта. Обикновено тинейджъри и младежи са очевидците. Ще кажете - развинтена фантазия на млади умове, защо по-възрастни и улегнали хора не попадат на чудовището? Може би причината е проста, кой друг освен младежите ще се навъртат край езерото късно през нощта. Възрастните не срещат козела, защото не ходят по тъмни доби да се веселят край водата.

Има и теория, че "Човекът-козел" е бил просто някой шегаджия облечен в маскараден костюм и нарочно плашещ децата. Може и да било така, но не знам кой ще успее да направи лесно 45-сантиметров прорез в бронята на един автомобил и да повреди друг.

ИзточникПОДОБНИ СТАТИИ:
Градски легенди от цял свят - влакът на мъртвите в Лондон
Градски легенди от цял свят - червеният фантом
По случай Хелоуин - децата с черни очи и ядреният апокалипсис

2 коментара:

  1. По аналогия на един леко циничен български израз- легенда, легенда, ама ноюем си е жива истина. Колкото и всяко нещо да се опитват да ни го обяснят с невежеството на хората и тяхната фантазия, все пак човек винаги се базира на някакво зрънце истина. Имаше една страхотна случка преди във форума, както и описана на други места за следи от копита след прясно навалял сняг някъде в Америка...

    ОтговорИзтриване
  2. Това беше за Стъпките на Дявола :(

    ОтговорИзтриване