24 ноември 2018

Истински зловещи телефонни номера - част 2

408-634-2806

Доста слухове обграждат този номер. Един от най-бруталните е, че той е свързан с една така наречена "червена стая". Червените стаи са си градски легенди сами по себе си. Това са предполагаеми сайтове в тъмната мрежа, в които в реално време се излъчват мъчения и дори убийства. Обикновено достъпът до тях се осъществява срещу заплащане. Не е доказано, че наистина съществуват такива страници в Dark Web. Има сайтове претендиращи да са такива, но те май целят просто да вземат парите на лековерните.

Каква е връзката на посочения по-горе номер с "червените стаи"? Според легендата, ако се обадите на него, вие ще бъдете открити и проследени. Същото ще се случи и ако вдигнете, когато този номер ви набере. А след това? Ще бъдете отвлечени и ще свършите самите вие в една червена стая. Първоизточникът на тази легенда изглежда е един канал в YouTube, който обаче прави доста съмнителни заключения без да дава убедителни доказателства, че 408-634-2806 наистина е свързан по някакъв начин със помещенията за мъчения в тъмната мрежа.

Нещата обаче не са толкова прости. Ако наистина се обадите на номера, запис на демонично звучащ глас ще каже "всичко е добре, когато свършва добре" на зловещ звуков фон. Реалистичното обяснение е, че номерът всъщност е регистриран като част от рекламна кампания за играта Superbrothers: Sword & Sworcery излязла през 2011. А може би това е прикритието зад което наистина стой Червена стая....

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар