25 ноември 2018

МИСТЕРИКОН (25 ноември 2018)

Портал към друго измерение заснет от пътнически самолет?

Това видео е заснето от борда на самолет пътуващ от Чикаго за Ню Йорк. Датата е 29 октомври. Възможно ли е наистина да е портал към друг свят?

Източник
Как светът ще се промени по времето на нашия живот - краят на автомобилите на изкопаеми горива

От всичките прогнози дадени в предишните статии, тази е най-сигурната. Неизбежно е, идва краят на бензиновите и дизеловите автомобили. Те ще бъдат заместени от електрическите возила. Не знам дали знаете, но електрическите автомобили не са нещо ново - те дори са доминирали през първите години на автомобилостроенето. Едва около 1910 започва експанзията на колите с течни горива. Защо електричките са изместени? Официалната версия е, че бензиновите и дизелови коли са по-изгодни, евтини и т.н. Петролът по онова време е доста по-евтин и лесен за добиване. Електрическите автомобили имат своите проблеми, някои от които съществуват и до днес - като големината на батериите. Конспиративната версия е, че всичко е заговор на нефтените магнати и затова ел. колите са изхвърлени от играта.

Не знам коя от двете версии е вярна, вероятно първата плюс малко от втората, но знам едно - електрическите автомобили се завръщат! Петролът става все по-скъп и труден за добиване (протестирайте колкото си щете - цените на горивата в дългосрочен план само ще растат), а електрическите технологии стават все по-развити и достъпни.

Източник


Странен обект се разминава в близка орбита с ракетата Falkon 9

Доста интересно видео - сякаш НЛО-то идва от Земята.Книги забранени през 21-ви век - You: An Introduction

Не сме в тъмното Средновековие (дали?), но все още в различни части на света биват забранявани редица книги. Започвам нова подрубрика в МИСТЕРИКОН.

Секс образованието винаги е бил щекотлив въпрос. "You: An Introduction" има за цел да въведе младежите в територията на интимните взаимоотношения. Да, знам какво си представяте, че пише в нея - хомосексуализъм, трети пол и т.н. Дори виждам как определени събирателни персонажи като Болен и Магарешки скачат с пяна на уста да защитават "традиционните" ценности и забраната за книгата (дай боже тези два образа да достигнат популярността на друг събирателен герой - Бай Ганьо). Само дето в "You: An Introduction" въобще не пише за някакви гейове и т.н. Това е консервативно писание стъпило на Библията. Книгата пропагандира, че младите хора не трябва да правят секс преди брака, трябва да имат моногамни хетеросексуални взаимоотношения. Демек да спят само с един човек цял живот. През 2015 книгата не е точно забранена, само е извадена от учебната програма в Нови Южен Уелс, Австралия. Хохохо, какво стана сега!? Представям си как Болен и Магарешки изведнъж забравят, че са искали забрана и започват да говорят за свободата на словото. Всъщност аз съм противник на забраната на книги, дори, когато не съм съгласен с написаното в тях и това би бил един от редките случаи, в които бих се съгласил с двамата образи, ако книгата наистина бе изцяло забранена. До колкото разбирам и в момента всеки интересуващ се може да си я намери и чете извън училище.

Източник


Трейлър за "Beyond White Space" (2018)

Обичам филмите за извънземни. Повечето обаче се развиват на Земята - извънземните (обикновено лоши) ни идват на гости. "Beyond White Space" не е такъв - той се развива в дълбокия космос. Премиера - декември 2018.

Няма коментари:

Публикуване на коментар