11 ноември 2018

МИСТЕРИКОН (11 ноември 2018)

Зелена аномалия на снимка на Юпитер

НАСА от време на време пуска направени от нейните апарати снимки на други космически тела в нашата звездна система. Редица ентусиасти с нетърпение чакат поредните фотоси, за да ги разнищят по всякакъв начин. След увеличение на една снимка на Юпитер е забелязана странна зелена аномалия. Може би затова снимката е публикувана, а не скрита (често американската космическа агенция е обвинявана, че крие странните снимки). От НАСА не са се сетили да увеличат снимката и така не са видели обекта. Е, поне така твърдят любителите на конспирациите. И в крайна сметка какво все пак е това зелено нещо? Извънземен космически кораб? Сияние подобно на северното сияние получаващо се на Земята? Дефект при снимането? Гигантско атмосферно чудовище?

Източник"Безглавото пиле" от морето

Странни същества се навъртат в земните океани. През октомври край бреговете на Антарктика бе заснета вид морска краставица (вид животни), която веднага бе оприличена на безлаво пиле. Какви ли още тайни крият дълбините?

Източник


Как светът ще се промени по времето на нашия живот - нови начини за борба с бактериите

Антибиотиците, изпитаното средство, което е спасило милиони от преждевременна смърт, става все по-малко ефективно. Бактериите стават устойчиви на тях, нещо за което и самите хора имат вина заради прекомерното използване на антибиотици. Какво да правим тогава? Как в бъдеще ще се борим с бактериалните инфекции?

Една от възможностите, по която вече се работи е...чрез вируси! Специално изнамерени (и дори изкуствено създадени!) вируси атакуващи определени бактерии. И в момента съществуват такива наречени бактерофаги, но в бъдещето тяхната употреба ще стане целенасочена.

Други учени пък разработват специални химикали, които ще подпомагат имунната реакция на организма.

Американската агенция DARPA от своя страна залага на нанотехнолигиите в битката с бактериите. Тайвански учени също разработват нещо подобно - наночастици, които ще обграждат бактерията отвсякъде, след това като бъдат осветени от лазер, ще я нагряват и изпичат.

Източник


Памела Андерсън е щяла да изпълнява ролята на Дейна Скъли в "Досиетата Х"

Казват, че "Досиетата Х" са за 90-те години, това което е "Игра на тронове" за днешите зрители. Не знам дали е така, но знам, че този сериал до голяма степен промени светогледа ми и ми помогна да преживея определени тежки години. За винаги ще помня и почитам "Досиетата", въпреки последния трагичен сезон. Наскоро обаче научих нещо, което силно ме ужаси. Имало е идея ролята на Дейна Скъли да се играе от напомпаната секс-бомба Памела Андерсън! Ако това се беше случило, едва ли щях да гледам "Досиетата Х". Добре, че в крайна сметка сценаристите са се спрели на Джилиан Андерсън, тя чудесно си пасна с Дейвид Духовни.

Източник


Мистериозна музика се носи над река Делауеър, Ню Джърси, САЩ

От няколко седмици в околностите на река Делауеър се разнася странна музика. Полицията постоянно търси източника, но засега да го намери, не и се отдава. Първоначално ми заприлича на древно шумерско песнопение, но има прилики с индийски или индиански песни. Какво е това? Анунаките се завръщат? Поличба? Духове на загинали индианци? Или ловки шегаджии успяващи да надхитрят ченгетата?ПОДОБНИ СТАТИИ:
"Досиетата Х" - най-реалният политически сериал
Посещение в Националния политехнически музей в София
МИСТЕРИКОН (28 октомври 2018)

Няма коментари:

Публикуване на коментар