17 октомври 2018

Градски легенди от цял свят - духът на Джанет и мостът

През 60-те години млада медицинска сестра на име Джанет изчезва в Кучинг, Малайзия. Тя не е единствената изчезнала жена по това време. Хората упорито започват да свързват тези инциденти със строежа на моста Саток. Дали е просто суеверие или не, но хората смятат, че духовете населяващи мястото от където минава моста, са гневни. За да умилостивят тези същества, властите трябва да принасят в жертва млади момичета. Жените са обезглавявани, а главите им вграждани в колоните на моста.

Между другото тялото на Джанет действително е намерено без глава. Не е ясно дали от там тръгва легендата или тя вече е съществувала по времето на убийството (което би потвърдило, че има нещо в цялата легенда).

Историята обаче не свършва до тук. Джанет се завръща като дух - тя е облечена в червено точно както са я погребали. Джанет спира колите на автостоп, някои шофьори я качват, но скоро тя изчезва като на нейно място остава единствено петно на седалката. Има хора, които твърдят, че са я виждали и на фериботите преминаващи по реката. Преди корабът да стигне до крайната си цел, Джанет изчезва. Хората сериозно вярват в тази легенда и капитаните на фериботите от страх отказват да работят по тъмно.

Самият мост Саток се срутва през 2004. Въпреки това духът на Джанет все още продължава да се появява.

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар