11 август 2018

Градски легенди от ОАЕ - част IX

Дубай е рай за купувачите, тук може да се купят последните технологични джаджи или да се намерят скъпи модни облекла. Магазините са навсякъде и са в остра конкуренция по между си.

Една градска история твърди, че веднъж един собственик на магазин не бил доволен от реализираните продажби през деня. Затова той решил да остави магазина отворен до по-късно с надеждата, че ще привлече късните купувачи. Вече било полунощ и това бил единственият останал магазин, човекът вече щял да затваря, когато вратата се отворила и вътре влязъл мъж, който приличал на богаташ. Той започнал да разпитва на дълго и на широко и собственикът любезно му отговарял. В един момент обаче се усъмнил, че въобще ще купи нещо и казал, че смята да затваря. Богатият мъж на бързо купил едни евтини обици, които казал, че са за дъщеря му. Собственикът взел подадените му пари и отворил касата, за да върне рестото на клиента. Когато обаче посегнал да подаде парите, купувачът вече излизал от магазина. Собственикът бил суеверен и се притеснил, че ще го сполети лош късмет, ако не върне рестото, затова се затичал след човека. Настигнал го и го повикал да се обърне. Тогава краката на "купувачът" започнали да се извиват по неестествен начин, а на устните му се появила адска усмивка.

**********

Горната история много прилича на недовършена крипипаста, затова реших в тази статия да дам и последната градска легенда от поредицата, а не да я отделям в отделен материал, тя без това е кратка.

В ОАЕ се намира изоставеното рибарско село Джазират Ал Хумра. Според легендата в него някога са живели цели три местни племена, но един ден те незнайно защо го изоставят. Ако останете да преспите през нощта сред руините, е твърде вероятно да видите джиновете, които сега обитават селото. Много местни хора от съседните селища отказват да стъпят в Джазират Ал Хумра дори през деня.

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар