06 август 2018

Най-интересните НЛО случаи от Шотландия

Робърт Тейлър е горски работник, който на 9 ноември 1979 се оказва в центъра на една от най-големите шотландски НЛО мистерии. Това се случва близо до Декмонт Лоу в Ливингстън. Тейлър проверява как вървят новопосадените фиданки, когато вижда голяма сфера с диаметър около 6 метра да се рее над гората. По думите на самия човек обектът изглежда направен от "тъмен метал и има груба повърхност като на шкурка". Има и няколко витла.

Внезапно две по-малки сфери изпадат от голямото кълбо и започват да се търкалят по земята, те имат шипове като на морски мини. Тейлър усеща мирис като при натиснати спирачки на движещ се автомобил, освен това усеща, че нещо сякаш го дърпа към телата. В този момент човекът губи съзнание. Когато се съвзема, сферите ги няма. Тейлър има горчив вкус в устата, главата го боли и не може да ходи.

С доста усилия Тейлър успява да допълзи до своя ван, но не може да го подкара и трябва пеша да достигне до дома си на около миля от мястото на срещата със странните обекти.

Когато неговата съпруга го вижда в какво състояние стига до тях, тя веднага се обажда на полицията и вика доктор. Тейлър има ожулвания по краката и брадичката, освен това работните му панталони са разкъсани, но други наранявания няма.

Полицията отива на мястото което им посочва Тейлър и вижда следи по земята където вероятно са се търкаляли двете по-малки сфери.

Робърт Тейлър умира през 2007, никога не търси публичност или някаква изгода от тази история и до последно не се отрича от думите си. Някои предполагат, че всичко е плод на халюцинация, мини-сърдечен удар или епилептичен припадък, но как да си обясним следите по земята?

*****************

В Шотландия има една голяма област, която е известна с името "Фалкиркският триъгълник" заради невероятно многото НЛО наблюдения - около 300 на година. Тази аномална зона включва градовете Бонибридж и Камелон. Първото наблюдение на неидентифициран летящ обект е регистрирано през 1992, макар че вероятно и преди това е имало случаи, но не се знаят.

Вижданите обекти са буквално всякакви - от големи черни "пури" до "ярки светлини с различни цветове".

Според една теория тук може би има портал - към друга планета, друго измерение или дори към миналото или бъдещето.

*****************

Април 1984. Сид и Гуен Фрийман са семейство, което изпитва серия от странни събития в продължение на цял месец. Някои от нещата включват НЛО, което се рее над къщата им и посещение от цели 12 мъже в черно. Двойката живее в Пъртшир, тук са се случвали и други странни неща. През 1990 тук се появява първият шотландски житен кръг, често се виждат странни светлини в небето.

Най-странното събитие изглежда обаче е от преди няколко века. В архивите е отбелязано, че през 1767 някаква странна пирамида лети над една река с голяма скорост, минава и над сушата и нанася сериозни щети на един мост и на много къщи.

*****************

17 август 1992. Гари Уд и Колин Райт пътуват по път A70 близо до резервоара Харпериг, когато виждат дискообразен обект над шосето. Уд натиска газта, за да се махнат по-бързо от мястото, но когато автомобила минава под диска, от НЛО-то излиза "завеса" от бяла светлина. Двамата човека сякаш потъват в черна бездна за 10-15 секунди.

Колата започва да криволичи и скоро виждат, че се движат в отсрещното платно. Когато Уд и Райт пристигат за там, за където са тръгнали (село Тарбракс), те разбират, че им се губят няколко часа. След време се подлагат на хипноза и разказаното от тях е едно и също - изглежда са станали жертва на отвличане от извънземни.

Най-интересното от всичко е, че след няколко години НЛО изследователите случайно попадат на друг човек пътувал по същото време по път A70 и той казва, че е видял как ярка светлина поглъща друга кола. По този начин той потвърждава историята на Уд и Райт.

*****************

На 7 октомври 1990 властите решават да отбележат 100-годишнината от построяването на моста Форт Рейл Бридж. Програмата включва и фоерверки. Лин Ливингстън гледа зарята и вижда някакъв странен обект, той е кръгъл като основата му излъчва смесващи се червени, бели и сини светлини. Не стига това, ами НЛО-то си сменя формата. Други хора също забелязват това странно тяло, останало в небето 15 минути.

*****************

Декември 1983. Том Ковънтри чака автобус на Менок Роуд в Глазгоу, когато на няколко метра над главата му преминава нещо, което много прилича на влаков вагон. Отпред има три прозореца, а вътре се вижда нещо като движещ се жълт пушек. Освен това Том има чувството, че всичко друго наоколо е замряло, едно усещане, което и други свидетели са имали при различни НЛО случаи.

Глазгоу има и други странни случаи. През 1955 няколко деца виждат странни същества да се носят над земята. Създанията са облечени в дълги бели дрехи.

*****************

1992. Човек на име Дейвид Евънс твърди, че НЛО редовно прелитат над дома му и дори имат база в хълмовете близо до Дънблейн. Той е посетен от изследовател, който вижда някакви бели обекти в далечината.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Защо наблюденията на НЛО стават все по-малко?
Фантоми с технологични костюми - част I
Интересни НЛО видео кадри


Няма коментари:

Публикуване на коментар