26 юли 2018

Градски легенди от ОАЕ - част I

В Обединените Арабски Емирства има една изоставена скъпо струваща луксозна сграда. Тя е известна като дворецът Ras al-Khaimah’s Al Qasimi и в построяването ѝ са вложени 500 милиона дирхама. Притежателят ѝ и неговото семейство прекарват само една нощ в новата си къща, след което я изоставят за винаги. Според градската легенда те са прогонени от свръхестествени сили. Мебелите се местели сами из стаите, често се чували вой и зловещ смях на деца.

В днешно време в ОАЕ понякога пристигат търсачи на силни усещания, които искат да посетят това прокълнато здание. Когато те питат местните хора къде се намира, първият отговор, който обикновено получават е "не ви трябва посоката към къщата, тя ще ви намери".

Тези, които все пак прекарат една нощ в двореца, разказват, че са чували кикот и вой. Някои дори твърдят, че са виждали самите смеещи се деца да надзъртат през прозорците. Въпреки това мнозина от посетителите, макар и уплашени, остават с копнежа отново да се върнат на това място.

На какво се дължат тези странни проявления? Дали нещо се е случило при строежа на сградата? Дали самата земя е прокълната и населена с джинове? Градската легенда не е категорична по този въпрос.

Източник


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Капани за демони

Няма коментари:

Публикуване на коментар