08 юли 2018

Мистериозни езера - Сидни Лание

Сидни Лание, също като описаният в предишната статия воден басейн, се намира в САЩ (в щата Джорджия) и също като него е дело на човека. Неговият градеж започва през 1950 и целта е да се построи язовир осигуряващ електричество на град Атланта. Няколко града е трябвало да бъдат изселени.

Сидни Лание има славата на прокълнато езеро. Това вероятно се дължи на голямата бройка удавяния, странни инциденти и неразгадани престъпления, които са се случили тук. И не става въпрос само за хора плуващи в самото езеро, има и немалък брой случаи на шофьори движещи се край брега, които са загубвали контрол върху автомобила си и са падали във водата. Само за 2011 има 17 смъртни случая при редица различни инциденти.

Много от удавилите се са добри плувци плуващи близо до брега при съвсем спокойно време. И тук оцелели разказват за невидими ръце дърпащи ги надолу, но има и още едно дори по-страшно чувство - на нещо невидимо запушващо им устата и пречещо им да дишат. Рибари с лодки пък разказват как лодката им е удряла нещо под водата, но като са проверявали, не са виждали нищо.

Отново има множество теории относно странните феномени случващи се в Сидни Лание - от духове през индианско проклятие до гигантски сом с размерите на малка кола.

Източник


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Немците от малките островчета във Ватово море
Загадъчни гори: Доу Хил (Индия)
Загадъчни гори: Пайн Барънс (Ню Джърси, САЩ)

Няма коментари:

Публикуване на коментар