13 юли 2018

Защо наблюденията на НЛО стават все по-малко?

Броят на наблюденията на неидентифицирани летящи обекти в САЩ през последните години постоянно намалява. Поне това е заключението на професионалният статистик Дейвид Кордс натоварен със задачата да анализира данните. Поръчител на изследването е MUFON - една от най-известните организации за изследване на странните обекти летящи в земното небе.

Тази организация все още получава по около 7000 съобщения на месец от очевидци видели НЛО, но от 2012 година случаите трайно намаляват, когато са били с 30-40 процента повече от сега. Абсолютно същата тенденция са забелязали и изследователите от друга организация - NUFORC. От 2001 до 2012 има видимо увеличение на докладваните наблюдения, след което кривата се обръща.

MUFON не могат да дадат обяснение на какво се дължи настоящата негативна тенденция. Един геолог и научен писател обаче има обяснение. Според Шарон Хил това се дължи на днешната култура на поведение свързана със социалните медии. Ако ти се случи нещо (независимо дали става въпрос за НЛО), ти правиш видео или снимка на събитието и го качваш в YouTube или в друга социална платформа. Не си губиш времето да пишеш есе до някаква старовремска организация. Неидентифицираните летящи обекти са трудни за заснемане, те сякаш дори имат технологии защитаващи ги от снимки, за това говорят много случаи от миналото. Днес хората толкова са свикнали да се изразяват чрез фото и видео, че ако не успеят да заснемат събитието, то все едно не се е случило за тях и едва ли ще тръгнат просто да разказват за него.

Хил вижда и друга причина. Да, все още има много ентусиасти интересуващи се от темите НЛО и извънземни, но техният фокус се е сменил. Те вече не се интересуват толкова много от преките наблюдения. Те вярват, че извънземните посещават Земята и не би ги впечатлило поредното наблюдение на НЛО. Сега тези ентусиасти са се насочили основно към конспирациите - като тази, че правителството пази тела на извънземни и има под ръка извънземни технологии.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Защо САЩ унищожават свой сателит през 2008?
Странни пипала на сателитни снимки от Зона 51
Летящ хуманоид спуснат от НЛО (случай от 1975)

Няма коментари:

Публикуване на коментар