11 юли 2018

Жена се появява жива и със същите дрехи година и половина по-късно

На 8 януари 2017 Нининг Сунарсих (на 52 г. по онова време) бива пометена от голяма вълна на плаж в западна Ява, Индонезия. Спасителите не успяват да се доберат до нея и тя изчезва в морето. Една седмица по-късно силно разложено тяло изплува на брега. Роднините на жената отричат това да е тя, защото липсва един характерен родилен белег. ДНК-тестът също е отрицателен. Въпреки това властите обявяват край на издирването.

Юни 2018. Роднина на Нининг има странен сън, в който тя му се явява и му казва, че все още е жива. Дори му дава напътствия къде да я намери. На следващата сутрин няколко човека от родата на жената тръгват към мястото и действително намират Сунарсих там - това е на едва 500 метра от плажа, на който изчезва. Жената е в безсъзнание, покрита е с пясък и носи абсолютно същите дрехи, с които е била когато вълната я помита.

Нининг е закарана в болница, където идва в съзнание. Не може обаче да каже къде е била през тези близо 18 месеца.

Къде може да е била? Абсурд е през цялото това време да е била във водата, няма как да оцелее. Може обаче да е била на кораб, който да я е спасил. Поради каква причина обаче не са я върнали веднага в някое пристанище? И защо са я изхвърлили пак близо до мястото на което са я спасили. Други мислят, че става въпрос за някаква времева аномалия, пропадане във времето и появяване отново година и половина по-късно.

Може да има и по-прозаични обяснения. Всичко може да е нагласено от самата Нининг Сунарсих и част от роднините ѝ. Преди да изчезне, тя е ходила по къщите да събира пари за различни финансови услуги. Дали не е завлякла своите съседи? Братът на Нининг обаче твърди, че абсолютно всички суми са били върнати още преди да изчезне.

Дали жената не се е опитала да се самоубие, но морето да се е смилило над нея и да я е изхвърлило на друго място малко по-късно след изчезването ѝ? Както разказва един от другите плажуващи през въпросния 8 януари - докато всички са я търсели в морето, никой не се е сетил да погледне в близката кръчма дали не се е измъкнала от водата и влязла там да се свести. Може да е осмислила живота си след това невероятно оцеляване и вместо да се обади на роднините си, че е жива, да е решила да се усамоти за известно време. Може да е живяла като скитница из пущинака, това би обяснило защо носи същите дрехи. Тогава как да си обясним сънят на нейния роднина, благодарение на който тя е открита? Ами неидентифицираното тяло, което изплува седмица след изчезването ѝ?

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар