07 юли 2018

МИСТЕРИКОН (7 юли 2018)


Въображаемите приятели

Наскоро със Станислав се зачудихме дали така наречените детски въображаеми приятели са глобален феномен или основно ги има на Запад. Аз до колкото помня, съм нямал никакви такива френдове като малък, но не мога да съдя по себе си за всички останали българи. Затова реших да потърся чрез Гугъл за български случаи. Нямаше много резултати, ето една статия в добре известния форум BG Mamma:

Въображаем приятел

В крайна сметка пускам и една анкета. Вие имали ли сте измислено другарче като малки? А какво мислите - възможно ли е някои от тях да не са съвсем въображаеми?~~~~ o ~~~~ o ~~~~ o ~~~~

НЛО видео - кадри от Лондон и Лас Вегас

За жалост нищо особено - от години това е нивото на заснетите НЛО. Къде останаха удивителните случаи от миналото?~~~~ o ~~~~ o ~~~~ o ~~~~

Теория за стационарното състояние

Знаете за еволюцията, учили сте я в училище. Почти напълно доказалата се научна теория според която животът е възникнал от само себе си от неживата материя и се развива постепенно във времето. От прости микроби през мекотели до бозайници и хора. Едни видове измират, други се видоизменят (еволюират) и стават нови видове или дори няколко нови вида. Всичко това става за милиони години.

Вероятно сте чували и за креационистката теория. Според нея всички видове са създадени едва преди 5000 години от Бог, никаква еволюция няма, животните не се изменят.

А чували ли сте за теорията за стационарното състояние? Аз не бях. Според тази хипотеза никой никога не е създавал животните и живота по принцип - нито еволюцията преди милиарди години, нито някакво божество преди 5 000 лета. Всички видове винаги са си били тук. Имало е слонове, когато е имало и динозаври, птиците, които виждаме днес, са съжителствали с древните мекотели, които днес намираме като вкаменелости. Защо тогава не намираме фосили на слонове и птици редом до фолисите на динозаврите и трилобитите, нали уж всички винаги ги е имало? Много просто, казват привържениците на тази странна псевдо-научна теория, всичко е до географското разпространение. Слонове е имало винаги, но не са били така разпространени като динозаврите, те едва в последствие заемат по-голям ареал. Масовите видове в различните епохи са били различни. Затова и като копаем намираме само вкаменелости на най-разпространените животни за съответната ера, но и всички останали видове ги е имало, просто още не сме попаднали на техни фосили, а като намерим такива, официалната наука ги пренебрегва като фалшификации или умрели животни потънали по незнаен начин в по-долни пластове. Тази теория загатва и за друго - може би никой вид никога не изчезва напълно, той просто се свива до съвсем малко местообитание и в един момент може отново да стане масов. (Източник)

Доста съмнителна и вероятно изцяло невярна теория. Въпреки това харесвам да чета такива нестандартни идеи - забавни са, а и те карат да размишляваш. С удоволствие си ги събирам. Проблемът е, не че има такива теории, нека има и нека дори им дадем известна гласност (както аз направих по-горе). Проблем има когато твърде много хора повярват в някаква твърде съмнителна теория, която лесно може да се обори и провери. Тогава става опасно - цели общества са загивали заради това, че са вярвали масово в глупости. Едно време харесвах да чета за така наречената теория за "плоската Земя", днес обаче все повече ме притеснява все по-големия брой на "плоскоземните", без дори да споменавам за разни политически теории, които се вихрят из българското пространство.

А може би всичко това е нормално, всичко това е природна закономерност - народонаселението да вярва във все по-откачени и опасни неща? И на всичкото отгоре това идиотско поведение на човечеството е доста сериозен довод към твърдението, че почти със сигурност ще срещнем извънземни! Объркахте ли се :D ? Изчакайте до следващият бюлетин, в който ще ви просветля по въпроса. Не, това няма да е още една смахната теория, всъщност написаното ще се базира на един сериозен труд на двама български учени. Наистина ли има принцип, който постановява, че идиотизирането на населението е нормално развитие и това предопределя срещата ни с други (идиотизирани) същества? Предстои да видим....

~~~~ o ~~~~ o ~~~~ o ~~~~

Извънземните крАднат ток!!!1

А може би споменатите по-горе извънземни пущиняци са вече тук? Само вижте каква новина се е появила в любимата на всички БГ-идиоти агенция ПИК:


~~~~ o ~~~~ o ~~~~ o ~~~~

Мърдаща се прокълната кукла

Завършвам обзора с още едно видео. Наистина ли тази прокълната кукла се мърда сама или всичко е измама?ПОДОБНИ СТАТИИ:
КИНО МИСТЕРИКА - епизод 19 (10.6.2018)
КИНО МИСТЕРИКА - епизод 20 (17.6.2018)
МИСТЕРИКОН (24 юни 2018)

Няма коментари:

Публикуване на коментар