29 юли 2018

МИСТЕРИКОН (29 юли 2018)


Проблеми със вътрешноземните

Едно от обясненията свързани с НЛО и извънземните е, че те всъщност не идват от далечни звездни системи, а са някакви същества живеещи във вътрешността на нашата собствена планета Земята. Голям застъпник на тази теория бе покойният изследовател Мак Тонис. Повече за него съм споменал в края на тази статия:

Какво се крие под планините Суперстишън

В края на 2017 реших, че е време да се сдобия с три класически книги посветени на НЛО тематиката. И трите разглеждат темата отвъд "обикновените" обяснения. Не, че същества идващи от другия край на галактиката е нещо обикновено, но предложените обяснения в книгите са дори още по-странни и фантастични. Едно от трите заглавия бе "The Cryptoterrestrials" на Мак Тонис.

Поръчах си книгите чрез Amazon, платих с кредитната си карта и всичко изглеждаше наред. Чаках дълго време и книгите все не идваха и не идваха. Накрая реших да проверя какво става и се оказа, че в последствие плащането ми е било отхвърлено като невалидна транзакция. Такова нещо ми се случваше за първи път. И преди съм пазарувал от Amazon, също така съм плащал чрез тази кредитна карта и никога не съм имал проблем. Защо сега нещата не се получиха? Забавлявах се с идеята, че това може да има нещо общо със самите книги и странната им тематика. Все пак реших, че е просто някакъв технически проблем, малшанс за мен.

Преди два месеца отново реших да се сдобия с трите класики, като този път реших да ги поръчам една по една през eBay. Започнах с книгата на Мак Тонис. Намерих едно ново нейно копие намиращо се в Австралия, като с доставката щеше да ми излезе към 40 лв. Това не е толкова много като се има в предвид, че в България новите книги вече редовно удрят цени от към 20 лв.

Поръчах и зачаках. Не за първи път си поръчвам книги, винаги идват без проблеми до пощенската станция в Момин проход. Вместо това обаче този път получих съобщение, че пратката ми е задържана на софийската митница намираща се на улица "Веслец". Трябваше да занеса сума ти документи показващи от къде съм я поръчал и колко съм платил.

Отпечатах документите и още в 8:00 отидох на митницата. Тук за пореден път се сблъсках с българската бюрокрация, дори си мислех дали да не откажа пратката. Трябваше да мина през 3 гишета и една стая, като две от тях посетих по два пъти. Препращаха ме от гише на гише, като поне на две от тях ми направиха забележка как така не знам каква е процедурата. В крайна сметка след половин час размотаване и платени такси и налози в общ размер 23 лв., си взех книгата.


Зачудих се защо бе спряна пратката ми на митницата. Дали само защото идва от Австралия? И преди съм поръчвал неща от страни извън ЕС - САЩ и Китай най-вече, но досега не са ми налагали мито. Как да не се зачудиш дали отново темата на книгата няма нещо общо...

А може би просто нашите управници са се напънали да събират колкото се може повече данъци и щавят народа както се сетят. Случайно ли е, че през същата седмица излезе тази новина:

За първите 6 месеца: Митниците са събрали 5,8% повече приходи

Между другото аз досега изглежда съм имал голям късмет да не се сблъскам с българските митници. Ето тук е описано едно много по-брутално преживяване:

Eвала бе, митница

~~~~ o ~~~~ o ~~~~ o ~~~~

Житен кръг с анти-Тръмп послание

В началото на месеца американският президент Доналд Тръмп посети Великобритания. Това посещение бе съпроводено от големи протести. Изглежда дори извънземните се включиха в съпротивата като създадоха този житен кръг в английско поле ;)


Източник

~~~~ o ~~~~ o ~~~~ o ~~~~

Street Trash (1987)

Ето, че любимите на всички трейлъри се завърнаха. Представям ви филма на ужасите "Street Trash" появил се в края на 80-те години. Той е толкова зле, че чак е добре!!! Не случайно е култова класика днес. Намерете си го и го изгледайте.~~~~ o ~~~~ o ~~~~ o ~~~~

Най-старият хляб на света е мистерия

Интересна статия в HiComm:

Най-старият хляб на света е мистерия, предшестваща земеделието с 4 000 години

~~~~ o ~~~~ o ~~~~ o ~~~~

Конспирации свързани с компютърни игриПОДОБНИ СТАТИИ:
Може ли четенето на книги за паранормалното да ни вкара в паранормално приключение?

1 коментар:

  1. Анонимен29 юли, 2018 03:39

    Този коментар:нашата собствена планета Земята. Мисля,че е грешен. Планетата не наша ние просто я използвзми.

    ОтговорИзтриване