21 юли 2018

МИСТЕРИКОН (21 юли 2018)


Титаник, Титан и Титаниан

В първото издание на "МИСТЕРИКОН" споменах, че се сдобих с един скорошен брой на списанието "Fortean Times". Това, което ще представя сега, също го разбрах от там.

Предполагам повечето читатели знаят за трагичното потъване на Титаник и как художествена книга излязла години по-рано предсказва това събитие. В тази творба корабът се казва Титан и си прилича с истинския Титаник и по много други неща. А чували ли сте обаче за съвпадението случило се години след потъването на Титаник?

Ето за какво става на въпрос. 23 години след най-известното корабокрушение на света, друг един кораб плава в Атлантика, неговото име е Титаниан (Titanian). На вахта е моряк на име Джордж Рийвс. Наскоро той е прочел за книгата "Корабокрушението на Титан" (1898), която предсказва потъването на Титаник. Тъмна нощ е и изведнъж Джордж осъзнава, че часът е 23:35, точно 5 минути преди времето в което Титаник се удря в айсберга. Обхванат от лошо предчувствие, той се провиква "айсберг напред", макар да не вижда такъв. В машинното веднага спират двигателите, но корабът по инерция продължава да се движи напред, макар и с намаляваща скорост. Плавателният съд се удря в ледени отломки, които причиняват известни щети на Титаниан. Когато корабът окончателно спира, хората виждат, че пред тях наистина има голям айсберг. Ако Рийвс не е бил осъзнал колко много си приличат ситуациите, то са щели да се нацепят с пълна сила в ледения блок.

За жалост има известни съмнения, че историята е леко или не толкова леко доукрасена от вестниците по онова време (или от самия Рийвс?). Може би той наистина просто е видял айсберга и затова се е провикнал. Едва след това са измислили, че е чел за книгата "Корабокрушението на Титан". Но и без този детайл пак имаме съвпадение - Титаниан също като Титаник е щял да сподели неговата съдба. Така, че вярвайте в съвпаденията! Нещата се повтарят макар и с малки или по-големи вариации. На мен лично натоящото време много ми прилича на Европа през 30-те години. Ще се повтори ли световната война?

~~~~ o ~~~~ o ~~~~ o ~~~~

Дух се люлее на люлка?

Това видео е от Индия и първоначално бях доста скептичен. Да, люлката се люлее сама, но нищо не пречи някой да я е засилил, след това да е излязъл от кадъра и ето "гледай, призрак се люлее". В края на видеото обаче става нещо интересно. След като постепенно люлеенето замира, изведнъж някаква невидима сила отново дава тласък на люлката. Все пак скептикът в мен не е напълно убеден - ами ако снимащите я дърпат с много тънка връв невидима на видеото?~~~~ o ~~~~ o ~~~~ o ~~~~

Резултати от анкетата за въображаемите приятели

Преди две седмици пуснах анкета с три въпроса. Общо отговорите са 28, което е в рамките на очакваното. Не е изненада, че на повечето гласували им е харесала поредицата за въображаемите приятели. Въпросът е на останалите, които не са гласували дали им е харесала.

Не е изненада, че повечето от хората не са имали такива "приятели". Все пак и не малко посочват, че или са имали или не са сигурни. Значи не е само западен феномен това.


При обясненията преобладава мнението, че някои "въображаеми приятели" може и да са духове. Изказана е и една зловеща възможност - това да са демони дошли за детето.


~~~~ o ~~~~ o ~~~~ o ~~~~

Мъже в черно помагат на закъсал автомобил

Случай изпратен до една американска изследователска организация.

"През 1980, в един пролетен ден пътувах към Орегон и някак си се отклоних и тръгнах по черен път виещ се по стръмния склон на една планина. Видях, че пътя става все по-тесен и реших да се върна назад и да се добера до Кейв Джънкшън от където бях потеглил преди 30 минути. Дадох на заден и се опитах да направя маневра, така че да насоча колата обратно от където бях дошъл. Задницата обаче увисна извън пътя. Бавно излязох от автомобила и започнах да се чудя как да изкарам моите кучета, които бяха отзад в колата. Ако се опитах да ги достигна, автомобила можеше да се наклони и да полети в бездната.

Тогава голяма кола спря до мен и от нея излязоха 4 високи мъже с ориенталски черти и странен оранжев оттенък на кожата. Въпреки, че беше доста топло, те носеха черни костюми. Аз казах "Хелоу", но те не отговориха. Просто се приближиха до моята кола, вдигнаха я и я пренесоха на пътя, като предницата сочеше в посоката от която бях дошъл и на където исках да се върна. Не мисля, че дори двойно повече души могат да вдигнат автомобил, но те го направиха с лекота.

Не помня как минах покрай тях или те минаха покрай мен, но успешно стигнах до града. Наех стая и спах два дни. Тези странници ни спасиха в планината, но и до сега се плаша като се сетя за тях."

Източник

~~~~ o ~~~~ o ~~~~ o ~~~~

По бильо в билля

През 2015 ми попадна тази снимка:Ето, че ги стигнахме американците!ПОДОБНИ СТАТИИ:
Автомобилите на мъжете в черно - част II
Мъже в черно и мистериозните бумтежи

Няма коментари:

Публикуване на коментар