06 юни 2018

Символът GodSelf свързващ древните цивилизации

Имали ли са връзка древните цивилизации по между си? Според официалната наука - не, но много историци, археолози или просто ентусиасти с отворен ум ще кажат, че сякаш може и да е имало някаква връзка. Има косвени доказателства за това. Едно такова доказателство е символът станал известен като GodSelf (Самият бог). Какво представлява той?

GodSelf е изображение на божество в анфас, което държи и в двете си ръце някакви еднакви предмети. Такава фигура съществува в религиозните практики на народи от Азия, Африка и Америка. Твърде е подобна, за да е просто случайност.

Предполага се, че GodSelf стилизирано е представен и във входовете на различни пирамиди по света - отново от целия свят. Един по-голям вход от двете страни на който има два по-малки.


Ето още примери за GodSelf иконата от различни култури:А като говорим за GodSelf входове, прави странно впечатление, че много съвременни катедрали ("съвременни" в смисъл изградени през последните няколко века) също имат подобни порти. Дали е съвпадение? Според някои хич никакво съвпадение не е - тези храмове са съградени под надзора на "свободните зидари", масоните, които са наследили древните знания.


Някои теоретици на конспирацията отиват още по-далеч твърдейки, че и други тайни общества също са наследили древната обща религия властвала над цялата земя. Като например "Череп и кости" (Skull & Bones), тайното студентско общество на университета в Йейл.


А следващите две снимки направо ще хвърлят в екстаз любителите на конспирации за древни секретни общества запазили се до днес, като разберат от къде са фотосите. Това е Центърът Рокфелер в Ню Йорк. Фамилията Рокфелерови често се посочва като едни от "тайните господари на света".Това пък е логото на веригата кафета Старбъкс...да не прекаляваме с конспирациите все пак :)


От къде все пак идва GodSelf символа? Няма да се изненадате, ако кажа, че една от най-популярните теории е, че първоизточник на тази икона е митичната Атлантида.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Казаци-магьосници
Съществувала ли е митичната река Сарасвати?
Секретните архиви на Ватикана

1 коментар:

  1. преведено -пълен контрол над маймуните-хората де с тяхната религия страх пари себелюбие

    ОтговорИзтриване