22 юни 2018

Въображаеми приятели, които може и да не са били съвсем въображаеми - част 7


Когато бях на 4, родителите ми се разведоха. Баща ми нямаше много пари и се нанесе да живее в една комично розова къща в "лошата" част на града. Все пак там аз си прекарвах добре. В задния двор татко бе окачил една гума и я използвах като люлка. Помня, че често виждах някакъв човек на прозорчето на мазето. Той се казваше Тим и ние често си говорехме. Всеки пък носеше едно и също - жълто яке и розова каска. Понякога ме приканваше да сляза при него в мазето, нещо което винаги отказвах да направя. Винаги съм си мислил, че това е истински човек и след години попитах баща ми какъв бе този Тим, който живееше в мазето му. Баща ми остана като гръмнат - каза, че никой не е живял долу и винаги е използвал мазето като склад за разни неща. Въображаем или не - доволен съм, че никога не слязох долу при Тим.


Коментар Г.Б.: тази история ми навя асоциации с "То" на Стивън Кинг. Възможно ли е разказващият да има фалшиви спомени, породили се след като е гледал като дето този филм?

****************

Като малка имах въображаема зла сестра близначка, която се казваше Джун и живееше в килера. Винаги, когато направех някоя беля, аз обвинявах нея. Моите родители "влизаха в играта" и караха Джун да пише извинителни писма. Естествено ги пишех аз, но за да "заблудя" родителите ми, ги пишех с лявата ръка.

Веднъж, двайсетина години по-късно, аз играех покер и внезапно един от опонентите ми ме нарече Джун. Защо по-дяволите сбърка името ми и ме нарече с името на "злата ми близначка" от детството?

****************

Аз нямам братя и сестри и като малък често бях сам у нас, особено преди да тръгна на училище. За сметка на това имах доста въображаеми приятели - цяла дузина. И тук идват странните неща. Повечето от тях бяха прасета от планетата Цион. На някои им помня имената - Доброто прасе, Палавото прасе и Питър. Последният обаче не бе често наоколо, защото редовно ходеше на църква. Какво е странното ли? Родителите ми са атеисти и никога не са ме водили на църква, нито пък са ме занимавали с религиозни термини като Цион. От къде съм ги научил?

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар