04 юни 2018

Странни пипала на сателитни снимки от Зона 51

Ех, какви времена бяха едно време. Ако искаш да хвърлиш един поглед на секретната американска Зона 51, трябваше да се качиш в своя раздрънкан буик и да караш няколко часа по жаркото слънце на пустинята, докато стигнеш до табелите оказващи, че преминаването отвъд тях е строго забранено и пазачите ще стрелят на месо. След това преминавайки отвъд въпросните табели (така де, иначе защо сме тук), ти е гарантирано адреналиновото преследване със споменатите пазачи, якият екшън и силните емоции. Ех, какви времена наистина бяха...

Днес, за да надзърнеш в Зона 51, е достатъчно да си отвориш Google Earth, там може да разгледаш сателитни снимки от зоната. Което между другото ме учудва, преди години този секретен сектор бе просто бели петна и нищо повече. Явно военните малко са "отпуснали края" и са разрешили на Гугъл да показва сателитни изображения на мястото.

Наскоро един сравнително популярен Ютюб канал (thirdphaseofmoon) е публикувал видео, в което са показани интересни неща от Зона 51 намерени чрез Google Earth. По-конкретно те са от един стар полигон за бомбардировки. Това, което се вижда на фотосите, сякаш е извадено от кошмарните произведения на Лъвкрафт. От дупки в земята се подават нещо като "пипала".


Във видеото на thirdphaseofmoon обаче липсва нещо много важно - не са посочени координатите, на които всеки сам чрез Google Earth може да провери какво е показано. Тази липса е голям червен флаг. Дали цялата работа не е просто фалшификация? Оказва се, че не е, други изследователи усърдно са се разтърсили и наистина са намерили тези сателитни изображения с пипалата. А, казват, че журналистиката е мъртва, убита от руските тролове сеещи дезинформация. Ето, че все още има хора, които с готовност запретват ръкави и правят проучване (да, за някои може и да е изненада тази констатация, но журналистиката е търсене, проучване, проверка на фактите, а не сляпо вярване на всичко написано от фейк нюз сайтовете).

Линк към координатите на тестовия полигон с "пипалата"


Сега към по-важния въпрос - какво са тези "пипала".

Най-простото обяснение е, че това се следи оставени от изгорелите газове на тествани бойни ракети. Което само по себе си пак е интересно - криволичещи наляво надясно летящи ракети. Може това да е нарочно търсен ефект, а може и да е излязла от контрол ракета. Все пак на руснаците редовно им се случва (виж долното видео), защо и американците да не правят гафове?Но да оставим на мира кривите ракети, на които "космоса им е виновен" и да разгледаме една чисто хипотетична много по-интересна възможност. Ами ако това наистина са пипала или най-малкото някакви странни растения? В материала, от който превеждам, е казано, че това е стар тестов полигон за бомбардировки. "Стар" го разбирам като такъв, който вече не се ползва. Кой знае в миналото с какви химикали, радиоактивни вещества и други гадости е било бомбено това място. Дали използваните субстанции не са довели до това там да се зароди някаква мутирала форма на живот....

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Полет над руската Зона 51?
Пайн Гап - австралийската Зона 51?

Няма коментари:

Публикуване на коментар