18 юни 2018

Въображаеми приятели, които може и да не са били съвсем въображаеми - част 5


Аз имах въображаема приятелка, когато бях на 5 или 6 и тя се казваше Беки Рийдър. Беки бе на около 8 или 9, имаше къдрава кафява коса и бе леко пълна. Тя бе моя приятелка за около 3 години. Често си играех с нея на долния етаж на къщата, понякога си играехме и на вън, но никога горе. Беки никога не идваше с мен, когато се качвах на втория етаж.


Една вечер, тя ме покани на парти и аз бях много развълнувана, защото Беки каза, че ще ме запознае с нейното семейство - нейните майка, баща, леля, по-голяма сестра и бабите и дядовците. Партито щяло да бъде до водата (на 10 минути от нашата къща) и щяло да бъде много забавно. Аз първо казах, че не мога да дойда, защото нашите не ми дават да излизам толкова късно, но Беки каза да се измъкна незабелязано. Така мислех и да направя, но моята майка чу как отварям вратата и веднага дойде. Попита ме какво мисля да правя и аз и казах, че отивам на парти с Беки, където ще се запозная с нейното семейство. Майка ми разбира се ме спря веднага и аз започнах да рева, защото много исках да отида.

Майка ми ме взе и ме занесе в моята стая, където ме сложи в леглото. Аз обаче не спирах да плача и тя ме премести при нея в нейното легло в спалнята. Малко по-късно вече се бях успокоила, но още не бях заспала. Тогава чух, че вратата на спалнята се отваря. На прага стоеше Беки, тя за първи път се беше качила на втория етаж! Аз и махнах с ръка и казах "съжалявам", а Беки ми отвърна "мразя те", след което си тръгна. Никога повече не я видях след това.


За разлика от повечето предишни истории, тук не е установено някога да е живяло в къщата момиче, което може да е Беки Рийдър. Описаният случай обаче е толкова зловещ, че няма как да не си помислиш, че някакво зло присъствие е искало да подмами малкото дете до водата.

1 коментар:

  1. Анонимен18 юни, 2018 17:45

    И аз съм на същото мнение.Ако тази история е истинска, макар да се съмнявам на 90% че не е,е доста зловещо някакво зло да примами момиченце с какъвто и да било лош замисъл.

    ОтговорИзтриване