30 юни 2018

МИСТЕРИКОН (30 юни 2018)

Започвам това второ издание на сборната ми рубрика с една читателска история. Публикувам я без корекции.

ЧОВЕКЪТ ГО НЯМАШЕ ВЪТРЕ

Здравейте, господин Бончев! Тази сряда ми се случи нещо мистериозно: Бях на училище но ми стана лошо и си тръгнах. Отидохме с нашите до личната ми лекарка. Всичко точно но влиза един доста висок и пълен човек. Половин час не излизаше от кабинета. После лекарката излезе за около 10 минути. Докато я нямаше казах на дядо:,, Дядо отивам до тоалетната. Гледай за човека дали ще излезе". Докато бях до тоалетна докторката се е върнала и е приела една жена преди нас. Стана ми интересно защото дядо каза че не е видял да излиза. Не е възможно дядо да се е разсеял и да не го е видял защото специално за дебелия не е свалял поглед от вратата. Дойде и нашия ред. Познайте какво- човека го нямаше вътре! Все едно се беше изпарил. Няма друг изход освен през вратата вътре в сградата. Тогава къде е изчезнал? Не знам.

~~~~ o ~~~~ o ~~~~ o ~~~~

НАЙ-ПОСЛЕ: СМЕСЕН ВАЛЕЖ ОТ ЖИВОТНИ

През годините в "Мистерика" съм публикувал десетина материала посветени на странни дъждове, обикновено от морски животни. Често пъти в тези статии изтъквам един любопитен факт - че животните, които падат са едни и същи. Ето подобен цитат взет от тази статия:

"Това се случва доста често при подобни странни валежи - падат едни и същи животни. Не падат риби от различни видове или риби, жаби и раци едновременно."

Е, най-накрая регистрирах и такова събитие - смесен дъжд от морски обитатели. Тук вече официалната теория напълно си пасва - че торнадо ги е засмукало заедно с водата от морето. Долните снимки са от Циндао в източен Китай, където в средата на месеца се е разразила страховита буря. (Източник)~~~~ o ~~~~ o ~~~~ o ~~~~

"СКЪПИ ДЕЙВИД" - ОТИВА СЕ КЪМ ИЗМАМА

През 2017 публикувах две статии посветени на така нареченият феномен "Скъпи Дейвид":

"Скъпи Дейвид" - два видеоклипа

Феноменът "Скъпи Дейвид" - реален ли е?

Още тогава в мен, а и в читатели на Мистерика се породиха силни съмнения, че това е измама на "потърпевшия" Адам Елис. Май тези ни подозрения ще се потвърдят. Елис е обявил, че подготвя филм посветен на фантомчето Дейвид. Мдааа, нищо ново под слънцето. Първо се вдига шум за нещо, после се обявява "а сега ето ви филм посветен на това, гледайте го, купувайте го".

Източник


~~~~ o ~~~~ o ~~~~ o ~~~~

ПОДБРАНО ОТ БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ

Няколко статии от други сайтове.

В първата статия от дадените по-долу няма нищо паранормално, но описаното си е зловещо само по себе си, както и по принцип много от другите неща свързани със Северна Корея.

"Забранения етаж" в Пхенян, който не съществува, но може да убива (WebCafe)

Нещо ново за мен - не знаех, че фолклорни същества се смятат за закрилници на отделни имена, мислех, че това е "запазена марка" само на християнските светци.

Кои български имена са закриляни от самодиви и древни духове (Нова Варна)

А чували ли сте за случая "Кеш-Ландръм“? Може да се запознаете с него тук:

Жертвите на близка среща с НЛО съдят правителството на САЩ за обезщетение (VESTI.bg)

~~~~ o ~~~~ o ~~~~ o ~~~~

ОТНОВО СЕ ГМУРКАМ В ТЪМНАТА МРЕЖА

През 2016 в моя по-малък блог "Мистерика Дейли" публикувах този материал:

МЕГА СТАТИЯ (16+): из дебрите на Тъмната мрежа

От тогава до сега така и не намерих достатъчно интересен сайт от "тъмната страна на Интернет", който да задържи вниманието ми - нито някой онлайн пазар, нито форум, нито нищо. Все пак наскоро реших отново да посетя някои линкове, които си бях запазил едно време и може би сайтът "Hidden Answers" ще се окаже по-интересен отколкото някога ми се стори. Този сайт е за въпроси и отговори - всеки може да запита нещо и съответно да отговори на въпрос от друг потребител. Има много подобни сайтове и в "светлата мрежа", но в "Hidden Answers" нещата може би ще се окажат по-интересни. Разбира се има и много глупости, заяждащи се потребители и тролове, но все пак ще му дам шанс. Ето нещо което ме разсмя. Някакъв човек е питал относно един стар неверен слух - че докато е бил в колежа Обама е продавал наркотици. Друг човек е отговорил - "да, и Доналд Тръмп му е бил първият клиент". Страхотен хумор :)Няма коментари:

Публикуване на коментар