23 май 2018

Загадъчни гори: Аокигахара (Япония)

Горите са загадъчни сами по себе си, дори и когато са "култивирани" от човека (а можеш ли наистина да опитомиш една гора, дори и посадена насред града от хората?). Но добавим ли няколко странни случая и малко градски легенди към някоя гора и тя става направо мистична. Започвам нова поредица от кратки статии...и не забравяйте по-често да излизате сред природата.

Аокигахара се намира от северозападната страна на връх Фуджи в Япония, тя е известна и с името "гората на самоубийците". Още от началото на ХХ век (а може би и преди това) много хора започват да я посещават с една единствена цел - да се самоубият. Тези трагедии са толкова много, че властите дори са поставили знак на един от входовете към гората напомнящ, че "животът е ценен дар".

В японската митология горите винаги са свързвани с демоните, още една причина японците да изпитват страхопочитание към това място. Тук дърветата на много места са разположени на доста гъсто и е твърде лесно да се загубиш. Може да умреш и без да си дошъл да се самоубиваш.

Мнозина туристи посетили гората разказват, че са видели привидения там.

Източник1 коментар:

  1. Анонимен01 юни, 2018 13:43

    Извинявай, но явно тази статия е приготвена доста набързо, има толкова мн изрочници точно за тази гора дори и на бг, харесвам сайта и го чета редовно, но явно тук не си се разровил достатъчно...

    ОтговорИзтриване