20 май 2018

Може ли четенето на книги за паранормалното да ни вкара в паранормално приключение?

"The Black Eyed Children" (Децата с черни очи) е книга написана от Дейвид Уедърли (David Weatherly) и излязла от печат през 2012 (има и второ издание от 2017). Преди няколко години един читател изпратил интересна история на автора.

"Всеки път, когато започна да чета вашата книга, уредите в моята къща полудяват. Първата вечер алармата за пожар се включи, макар че нямаше дим. На втората вечер таймерът на фурната полудя. Аз не го ползвам като готвя и не го настройвам никога, така че задействането му бе странно. Друг път вратата на гаража се отвори сама!"

Следващата история също е изпратена на Дейвид Уедърли, но тя не е свързана с неговата книга, а с четенето на истории за деца с черни очи в Интернет. Разказана е от жена на има Шанън живееща в Илинойс, САЩ. Веднъж неин приятел и разказал за един случай с прословутите деца. Тя толкова се впечатлила, че решила да потърси още истории в Мрежата. Било вечер (около 22:00) и всички останали в къщата, нейните мъж и син, вече си били легнали. Докато четяла една история за Д.Ч.О., електричеството внезапно спряло. След няколко минути токът дошъл. Жената погледнала навън чудейки се какво е причинило прекъсването, нощното небе било ясно - не е имало гръмотевична буря или нещо подобно. Шанън отново взела да чете и отново токът спрял. Скоро пак дошъл и жената пак се опитала да дочете до край историята. Този пък токът не спрял напълно, само осветлението в къщата леко премигнало. Лампата на бюрото ѝ направо експлоадирала. Съвсем естествено жената доста се изплашила и затова отишла и си легнала в спалнята при съпруга си.

На следващият ден, докато Шанън била сама у дома си, решила отново да чете за чернооките странни деца, все пак било светло. Почти веднага уредите в къщата взели да се държат странно. Микровълновата печка започнала да бибитка. За да спре, се наложило да бъде изключена от контакта. Бибиткането обаче продължило от друго място - сега това бил часовникът-аларма. Шанън трябвало и него да изключи от контакта. Жената в края на краищата пак седнала пред компютъра, но той веднага се изключил.

Шанън твърди, че от тогава, колкото и пъти да се пробва да чете за децата с черни очи, нещо се случва. Затова тя мисли да отиде в градската библиотека и да чете от там - да види какво ще се случи.Следващият случай е от края на 2017, тоест съвсем пресен е. Жена на име Сали от Тексас си намерила две книги посветени на вещерството - "Demonolatry" и "Compendium Maleficarum". Същата нощ в спалнята и се явил човек-сянка. Сали вярва, че появата му е свързана с книгите.

А известният паранормален изследовател Ник Редфърн припомня друг интересен факт. Съвременните истории за "мъже в черно" започват през 50-те години със инцидентите случили се на Албърт Бендер. Само няколко часа преди да бъде посетен за първи път от "мъж в черно" Бендер тъкмо бил приключил четенето на книга със заглавие "История на магията".

Източник

За всичките описани случаи може да се намери рационално обяснение. Първите два може да са измислица на самият писател Дейвид Уедърли, все пак кой не би си купил книга, чиято слава е, че ще те вкара във свръхестествено приключение. Не знам до колко добре се продава това заглавие, в Амазон книгата на Уедърли има само 5 ревюта. Може би авторът се е заел да я популяризира...

"Посещението" от човек-сянка може да е просто сънна парализа.

А това, че Бендер е бил посетен от странен човек в черно само няколко часа след като е чел книга на магическа тематика, може да е просто съвпадение.

И все пак продължавайте да четете! Книгите носят много, дори и да не ни вкарват директно в паранормални приключения.

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Паранормална игра: криеница с кукла
Опасна игра: счупете огледало, оцелейте една нощ, получете добър късмет
Паранормална игра: Сара Сарита

Няма коментари:

Публикуване на коментар