14 май 2018

Страшен НЛО / Бигфут случай от 1973

25 октомври 1973, Файет Каунти, Пенсилвания, САЩ.

През въпросната 1973 се случва вълна от наблюдения на НЛО из цяла Америка. Случаите са стотици и за да са нещата още по-странни, по същото време започват да се появяват и множество случаи на видени Бигфут създания (известни и като "Голямата стъпка"). Щатът Пенсилвания не прави изключение. Към края на годината обаче нещата сякаш започват да се успокояват, случаите намаляват.

Това са времена, в които полицията, военните и като цяло властите вземат на сериозно тези съобщения и често пъти извършват разследване. В други случаи съдействат на граждански организации от НЛО-изследователи. Стан Гордън е един такъв известен изследовател. До колкото си спомням, досега не съм го споменавал по име в блога, но е възможно някои от описаните преди истории да са достигнали до нас благодарение на него. Настоящият случай е изваден именно от неговият архив.

През 1973 той открива телефонна линия в дома си и е готов веднага да се свърже чрез любителската си радиостанция с други изследователи и да ги прати на конкретно място, щом някой му се обади с информация, че е видял НЛО или някакво същество. Ентусиазмът на Гордън и другите изследователи е толкова голям, че почти винаги след появата на ново наблюдение, успяват до часове или дори минути да пратят някой да разследва на место. А повечето от тях правят това като хоби, имат си регулярни професии. Въпреки това максимум до няколко часа все някой ще е там и ще разследва. Не мога да не сравня това с "ентусиазма" на някои местни български "изследователи на паранормалното", които два месеца време не им стигна да си подредят така нещата, че да дойдат с мен до Бусманци....но както и да е.

Повечето случаи на видени НЛО или Бигфут са отделни и незастъпващи се. Не и този, който предстои да опиша. Той не е единствен такъв "двоен" случай, но е доста по-странен от обикновено.

Телефонът на Гордън звъннал вечерта на 25 октомври 1973. Било около 22:30. Обаждал му се щатски патрул (от един полицай), който тъкмо се бил върнал от проучване на едно наблюдение. На полицията се било обадило на свой ред едно момче. Около 15 човека наблюдавали много голяма червена сфера, която се реела ниско в небето. НЛО-то започнало да се спуска към едно пасбище.

Един мъж и две момчета тръгнали към полето. Там те видели бял куполообразен обект кацнал на земята, който осветявал местността наоколо. Издавал силен звука като от вихър. По оценки на очевидците бил около 30 метра в диаметър. Хората го наблюдавали от около 70-80 метра разстояние. На около 20 метра пред тях имало ограда (вероятно по-скоро телена мрежа, не става съвсем ясно от текста) и дори и да искали нямали лесно да могат да стигнат до кацналият апарат.

Хората обаче и не мислили да се приближават, други вече го били направили. От другата страна на мрежата се разхождали две високи фигури покрити с козина. Очите им сияели в зелено. Мъжът в човешката група стрелял с оръжието си над главите на създанията. Веднага обектът в полето изчезнал, просто се изпарил, а звукът идващ от него спрял. Двете създания бавно се насочили към гората.

Още преди това едно от двете момчета било побягнало към вкъщи. Другото се насочило към близката ферма и накарало семейството живеещо там да се преместят при едни съседи за по-голяма сигурност. От там се обадили на полицията. Когато патрулът дошъл, полицаят заедно с основният свидетел (мъжът) отишли до мястото където било кацнало НЛО-то. От там се излъчвало сияние и полицаят твърди, че макар да било нощ, наоколо било толкова светло, че можел да чете вестник без никакви проблеми.

Животните от фермата не искали въобще да се приближават към това място. Явно нещо продължавало да ги плаши.

По-късно през нощта екипът на изследователя Стан Гордън пристигнал на мястото. Носели си различни уреди. Гайгеровият брояч показал, че радиацията е в рамките на нормалното (Г.Б. - неслучайно и аз съм се оборудвал с един такъв уред, при някои НЛО случаи е засичана радиация). Сиянието вече го нямало. Домашните животни обаче продължавали да се съпротивляват на опитите да бъдат заведени на мястото на кацане. През ранните часове на сутринта, докато все още било тъмно (демек дяволският час), се случили още странни неща.

На няколкостотин метра се намирала друга фермерска къща. Екипът изследователи видял как нещо я осветило с ярка светлина в продължение на няколко секунди. Основният свидетел (мъжът, който стрелял по бигфутоподобните създания) изглеждал като сериозен и стабилен човек. Внезапно обаче, докато бил интервюиран, той започнал да вие, след това грабнал първо баща си, а след това един от изследователите и ги запокитил на земята. След това побягнал в полето издавайки почти нечовешки звуци. Неговото собствено куче първо се втурнало към него така сякаш се готвело да го нападне, след това обаче на свой ред побягнало ужасено. Как да не си помислиш, че нещо зло не се е вселило в човека (обладан от извънземни демони ли е бил?). След това подивелият човек внезапно се строполил на земята.

Двама от изследователите започнали да се оплакват, че имат затруднения с дишането (това може и да е чисто физическа реакция в резултат на стреса от случващото се наоколо). Внезапно обаче въздухът се изпълнил с воня на развалени яйца.


Една забележка от Георги Бончев. До колкото си спомням точно така се описва и миризмата на сяра - като на развалени яйца. А серният мирис в средновековните творби е свързван с...ада. Нима в крайна сметка хората не са си имали работа с демони, а не с някакви извънземняци?!


В този момент припадналият очевидец се свестил и започнал да разказва, че има видения за края на света.

Всички вече били достатъчно панирани и всички вкупом се насочили към автомобилите и напуснали мястото. През следващите дни се свързали със професионален психиатър, който разговарял със всички - изследователите, очевидците (мъжът и децата) и полицаят. Не се разкрили нови подробности, но поне помогнал на хората да се съвземат.

Източник

Няколко неща за завършек от мен.

Ех, кога ли БГ полицаите ще почнат да вземат подобни случаи на сериозно (сигурен съм, че получават такива обаждания, но смятат, че това са луди хора)? И кога ли ще почнат на свой ред да препращат случаите към НЛО и паранормални изследователи? Представям си някой ден да ми се обади някое ченге и да ме информира за странен случай. Фантазии, едва ли някога някой полицай би го направил :)

А, следващата илюстрация не е част от оригиналната статия, но реших да я добавя (освен истории, имам и доста картинки в дълбокия си архив), мисля че е подходяща за този случай свързващ в едно НЛО и Бигфут. Ако се чудите какво е това, което държи "Голямата стъпка" най-вляло, сега ще ви кажа. Това е тип НЛО, което много нашумя около 2009 (ако не ме лъже паметта). В продължение на месеци хора от Америка твърдяха, че са виждали този странен обект в небето.


Ето за този обект говоря, в последствие бе разпространена информацията, че това е или фалшификация или "нормален" дрон направен от хора...или поне така искат да вярваме.
1 коментар: