09 април 2018

Два призрачни самолета над Дербишър Каунти, Великобритания

В края на миналия месец поне дузина граждани са видели два странни самолета в небето над Дербишър Каунти, те изглеждали доста стари, все едно са от времето на Втората световна война. Сякаш се преследвали. Повечето от свидетелите съобщават, че аеропланите се движели без да издават звук, летели доста ниско - сякаш предстояло да кацнат или да се разбият. Друг човек съобщава, че просто изчезнали докато ги наблюдавал. Трети пък казва, че небето внезапно притъмняло след като самолетите се появили.

Районът е известен като местния Бермудски триъгълник, защото общо през десетилетията тук са се разбили около 50 самолета. Именно заради това някои хора мислят, че видените самолети са привидения на стари разбили се тук аероплани.

Военните обаче бързо са излезли с изявление, те твърдят, че през въпросния ден техни транспортни самолети Херкулес C-130 са тренирали над небето на Дербишър.


Херкулес C-130 наистина може да бъде сбъркан от незапознатите за стар самолет от времето на Втората световна война макар да е пуснат в експлоатация десетина години по-късно (първият му полет е през 1954). Дали това обяснение решава случая? Заради допълнителните подробности бих казал "НЕ!". Ето защо...

Самолетите се движели без да се чува никакъв звук, небето притъмняло, изчезнали във въздуха. Дори и да кажем, че някои от очевидците са се объркали или преувеличили, как е възможно почти всички да дават разни странни подробности? Всъщност един мъж е дал описание, което съвпада с обяснението на военните, но това се явява "изключение, което потвърждава правилото".

Този човек е видял един самолет, който оприличил именно на Херкулес С-130, също така чувал и звук от двигателите му. Това трябва да е бил друг самолет, а не въпросните два, защото е бил само един. Дали пък военните не са пуснали своя самолет веднага след появата на "призрачните самолети", за да могат после да кажат - "няма мистерия, ние бяхме това"?

Нещо още по-интересно! Преди 21 години, през 1997 - отново в края на март, в същия район се случва подобен загадъчен инцидент. Много хора виждат как самолет пада от небето. Стотици спасители тръгват да го търсят, но така и никога не е открит разбил се самолет.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
"Пътешественик във времето" преминава успешно тест на детектор на лъжата

2 коментара: