14 април 2018

Зловещо синьо сияние над Англия

В нощта на 4 април жителите на графство Оксфордшир са били озадачени от странно синьо сияние в небето. Естествено, веднага в Интернет са се появили предположения за произхода му. Един вариант е това да е отражение на някакви наземни светлини в облаците. Сиянието в небето обаче се е движело.

Другият вариант е източникът на светлината да е в небето, а не да идва от земята - примерно самолет. Хората обаче казват, че не се е чувал никакъв звук докато са наблюдавали сиянието. Обикновено все се чува някакво жужене при прелитането на самолет, дори и да лети на високо.

А може би източникът на синьото излъчване е още по-високо? В космоса?

Има още нещо много странно в цялата история. Някои хора не са видели едно сияние, видели са две - подобно на очи наблюдаващи ги отгоре. Не е ли зловещо? Направо да ти се смръзне кръвта...


В оригиналната статия от където превеждам не са дадени снимки на двойното сияние. Но аз реших да не оставям нещата така, все пак "Мистерика" не случайно има толкова много читатели и такава репутация. Хората знаят, че ще положа достатъчно усилия, когато някой случай си заслужава допълнително разследване. Прерових Туитър и наистина намерих снимки на "очите", тоест това не е допълнителна измислица за още по-голяма сензация. Ето ги (източник):


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Видео на странни обекти над Милуоки, САЩ
Дали пешеходен тунел в Лондон забавя времето?

Няма коментари:

Публикуване на коментар