12 април 2018

Мъже в черно с необичайно предложение

За странните "агенти" познати като "мъже (и жени) в черно" съм писал редица статии в блога. Изброявал съм отделни случаи, описвал съм странности и съм представял теории - от реални правителствени секретни агенти през извънземни до демонични същества. Че чак има теория, че са съживени мъртъвци.

Може да намерите старите материали под този етикет:


В тази статия ще представя един случай от 90-те, при който няколко мъже в черно предлагат доста изгодна сделка. Разказва го човек, който по онова време е бил тинейджър.

Не съм напълно сигурен, но мисля, че се случи през лятото на 1992. Бях с един приятел пред неговата къща като бях паркирал моя автомобил Чеви Малибу 1980 отпред. Бе 4 следобед. По едно време пред къщата спря чисто нов Линкълн и от него излязоха трима човека, включително шофьора. И тримата носеха черни костюми и черни очила. Бяха с нормално здраво телосложение.

Единият от тях директно се обърна към мен, от къде по-дяволите знаеше, че аз съм собственика на Малибу-то?

"Аз ще ти дам 2000 долара за твоята кола" - каза без каквото и да е изражение на лицето си. До колкото разбирах, искаше да плати веднага и да потегли с колата. Не го интересуваше смяна на собственост и т.н. Бях леко объркан и казах, че колата не е моя, а на баща ми, което си беше самата истина. Тримата не казаха повече нищо, качиха се обратно в тяхната кола и потеглиха. До колкото видях не спряха пред никоя друга къща на улицата.

По онова време не знаех за така наречените "мъже в черно". Двамата с моя приятел бяхме доста шашнати от случилото се и си говорехме, колко добра сделка щеше да е да взема двата бона, но и какви можеха да са последствията. Допълнителна странност - след няколко седмици баща ми наистина продаде колата, взе по-малко от 500 долара. Какво ли щеше да се случи ако бяхме приели предложението на странниците?


Коментар от Георги Бончев: Не знам дали тез' пичове са били секретни агенти или извънземни, но няма да изключа възможността да са били просто мафиоти търсещи автомобил за някаква афера. Те са мислили да зарежат колата след като извършват каквото са мислели да извършват и в този ред на мисли добре, че момчето не е продало таратайката. Можеше полицията да го издири като собственик на колата - и с нея да е извършено престъпление. Във всеки случай историята е интересна, позволява да правим спекулации и предположения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар