10 април 2018

Относно "затварянето" на Мистерика

На 1 април публикувах съобщение, че "Мистерика" предстои да бъде затворена. Това бе първоаприлска шега, при това доста успешна. Благодаря на всички, които проявиха загриженост за съдбата на блога, не съм очаквал такъв отзвук. А на тези, които наистина започнаха да свалят статии и да си ги пазят на собствения компютър, искам да кажа, че усилията ви не са напразни. През годините разни хора наистина са се заканвали, че ще хакнат, свалят, унищожат "Мистерика". Щом четете това, значи никой досега не е успял, злобата им се е оказвала безсилна. Но винаги има вариант някой ден някой наистина да успее да изтрие блога. На самите Google също не може да се вярва - платформата Blogger, на която е блога, е тяхна. От години компанията намеква, че постепенно ще спре поддръжката ѝ и дори ще я закрие. Така че пазете свалените статии за всеки случай.

Забелязах обаче нещо интересно, което би донякъде обяснило така нареченият "ефект Мандела" - нещата, които си "спомняме", а никога не са се случили. Според някои това са спомени от паралелни вселени, в които сме били - там те наистина са се случили. Според психолозите обаче това са просто фалшиви спомени. Май те са напълно прави. Когато пуснах моята първоаприлска шега, се появи един читател, който започна да си "спомня" онази "цензурирана от службите" статия. Давам скрийншот от чата на блога, чете се отдолу на горе.


А може би всичко е вярно...може би наистина имаше статия цензурирана от тайните зли сили...може би службите просто се уплашиха като видяха какъв отзвук се получи (да, блогът е сравнително популярен) и ми пратиха съобщение, че отменят предишното разпореждане да изтрия 42 статии и да кажа, че всичко е било просто шега....think about it.

1 коментар:

  1. До момента Google не са обявявали, че ще закрият Blogger. Все пак това са над 440 млн. блога. Аз моя блог съм го дублирал в Wordpress.com.

    ОтговорИзтриване