07 март 2018

Енциклопедия на невъзможното: ж.п. станция Кисараги

Тип: Загадъчно място

Време и място на поява: Вероятно се намира в префектурата Шизуока, Япония. За първи път се споменава за това място във форума 2chan през 2004-та.

Външен вид: Обектът изглежда като изоставена железопътна гара по линията Еншу. На нея не се виждат никакви пътници или служители, няма и разписание на влаковете. На около не се навъртат таксита, нито пък има улични телефони. На обекта има знак, който казва, че името ѝ е "Кисараги", но написано със символа за "демон" (鬼).

Тази странна станция се намира в предпланински регион. На близо има къщи, но не е известно дали някой живее в тях. Обектът не може да бъде намерен на никакви карти.

От станцията може да се види, че линията влиза в тунел. Пред входа му има знак, който казва, че това е тунелът Исануки. Вярва се, че най-близката друга станция е гара Хина, до която може да се стигне през този тунел....въпреки, че Хина се намира на съвсем друга линия - Гакунан! Самата линия Гакунан е спряна от експлоатация през 2012 и сега самата Хина е призрачна станция.

Modus operandi (начин на проява, действие): Жертвите се примамват през нощта чрез влак спиращ на станция Шин-Хамамацу и заминаващ по посока на Ниши-Каджима. Влакът изглежда нормален, но след като потегли, човекът, качил се на него, ще осъзнае, че пътува вече доста повече време от нормалното, а все още не е стигнал до своята гара. Първоначално вероятно ще си помисли, че е пропуснал спирката си, защото гарите ще му са непознати. Съвсем скоро обаче ще види, че влакът вече не спира на никакви станции, което не е нормално - по тази линия те са през няколко минути. Жертвата може да види и че влакът минава през тунел, макар по принцип да няма тунели по маршрута му.

След около час, влакът все пак ще спре на една станция, това ще е въпросната Кисараги. Ако човекът слезе, влакът моментално ще потегли преди жертвата да успее отново да се качи на него.

Опитите на жертвата да получи помощ от някого ще са напразни. Няма телефонни будки наоколо, нито таксита. Ако човекът има мобилен телефон, то той ще може да се обади, но това няма да му помогне. Ако се обади на полицията, те ще му затворят, защото ще си помислят, че е някой шегаджия. Ако се обади на близки и приятели, те не ще успеят да намерят станцията на никоя карта.

Ако човекът реши да напусне станцията и тръгне по линията, то той може да срещне старец с един крак, който може да го предупреди да не продължава. След това старецът ще изчезне и няма да може да бъде намерен отново.

Жертвата може да чуе барабани или камбани в далечината. Не е известно кой или какво ги удря.

Освен старецът, жертвата може да срещне и симпатичен мъж с кола, който ще предложи да закара изпадналият в беда до най-близката функционираща станция. Именно този "симпатичен човек" е казвал, че най-близката станция е Хина. Освен това ще спомене, че в района има бизнес хотел, където може да получат помощ.

Ако жертвата влезе в колата, "симпатичният човек" ще подкара към планините и скоро вече няма да е толкова симпатичен. Ще започне да бръщолеви глупости. Не се знае какво става с хората, качили се в колата му.

Начин за ограничаване / предпазване: Неизвестни.

Допълнителни забележки: На 8 януари жена написала се като Хасуми започва в реално време да пише на японски в 2chan какво и се случва след като слиза на станция Кисараги. Повечето от горните неща знаем за този обект именно от нейните писания. След време съобщенията ѝ са преведени и на английски. Тя разказва за случващото ѝ се чрез мобилния си телефон, явно има интернет покритие на тази странна гара.

Другите потребители на сайта се опитват да ѝ помогнат като търсят повече информация за Кисараги в Интернет, но не намират нищо. Едно от последните съобщения на жената е, че се качва в колата на симпатичен човек, въпреки съветите на другите интернетаджии да не го прави. Последното съобщение на Хасуми гласи, че батерията и е пред умирачка, а вече не-толкова приятният мъж е започнал да си говори сам странни неща. Повече никой не чува нищо за Хасуми.

През 2011 друг интернет потребител, този път в Туитър, разказва, че е попадал на станцията във съвсем друга префектура - Чиба.

Препоръки: Не слизайте на гарата! Ако го направите, не тръгвайте по линията и не минавайте през тунела! Ако все пак го направите, не се качвайте в автомобилите на никакви "приятни" мъже.Коментар на Георги Бончев. От малък пътувам редовно с влакове, отначало, защото учех извън родния ми град, а след това защото работех извън него. Хиляди са пътуванията ми с БДЖ, не е преувеличена бройката. За толкова много годни, поне на няколко пъти съм имал чувството, че влакът сякаш минава през някаква аномалия. За щастие винаги досега съм стигал за където съм пътувал. А вие имали ли сте подобни странни моменти, ако не с влак, с кола, рейс или друго превозно средство?

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Пропадане в безцветна паралелна реалност?
Паранормална игра: Lights Out
Чудовища в тунели и пещери - част I

Няма коментари:

Публикуване на коментар