29 март 2018

Дали пешеходен тунел в Лондон забавя времето?

Тунелът Лулич (Woolwich) минава под река Темза, той е изграден през 1912 година. През 2011 го затварят за ремонт, който трябва да продължи няколко месеца. Вместо това той се проточва цяла година и половина. Няколко години по-късно се появяват истории, че работниците са се сблъсквали с времеви аномалии в него.

Твърди се, че на много от работниците им се е случвало да работят с часове в тунела, но когато излязат на повърхността, да разбират, че са се минали само няколко минути. Ето един разказ от първо лице, за който се твърди, че е автентичен.

"Аз бях един от първите да го преживея. Имахме работилници и от двете страни на реката. Ако си на единия бряг и искаш нещо от другия, трябваше да минеш през тунела. Веднъж завеждащият от другата страна ме помоли по радиото да дойда при него. Когато излязох от тунела, той ме изгледа странно и се учуди, че съм дошъл толкова бързо. Той ми даде една голяма червена кутия и ми каза като мина от другата страна на реката, да я вдигна във въздуха и да му я покажа. Така и направих. Онзи веднага ми се обади по радиото и каза, че няма и минута откакто съм тръгнал. Не можеше да съм минал през тунела толкова бързо."


Всички други работници започнали да изпитват това забързване на времето и дори решили да си правят експерименти. Влезли в тунела и престояли там цели 3 дни (по ръчните си часовници). Когато излезли, се оказало, че е същия ден, час и минута, в който се били спуснали долу. При друг експеримент един работник си завързал ръката с въже, а в друга си ръка взел едно знаме. Той тръгнал да влиза в тунела. Колегата му, който държал въжето го виждал в тунела - бил стигнал малко преди един завой. В това време другите работници горе се развикали как го виждат на другия бряг да размахва знаменцето. Работникът държащ въжето се стъписал - той виждал човека със знамето напред в тунела, а онези вече го виждали на другия бряг. Знаменосецът също чул виковете и пребледнял от ужас. Много се чудил дали да се върне, но все пак продължил и се скрил зад завоя.


Хубава загадъчна история, ама си мисля, че е напълно измислена. Един конкретен детайл ме навежда на тази мисъл. Влизат в тунела, работят с часове, а се оказва, че са минали само няколко минути. Въпреки това ремонтът се проточва. Ако описаните времеви аномалии бяха верни, то тогава реконструкцията трябваше да е извършена предсрочно, а не със забавяне!


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Чудовища в тунели и пещери - част VII
Чудовища в тунели и пещери - част VIII

Няма коментари:

Публикуване на коментар