28 март 2018

Читателски приноси - НЛО снимка, зловещи звуци от бебефон

Екипът на "Мистерика" получи дадената по-долу снимка заедно със следното кратко описание:

Здравейте,

Пиша Ви във връзка с често наблюдавани от мен обекти в Софийското небе. Доста често ставам свидетел на странни обекти в небето, проблясвания и т.н., но докато си взема телефона да ги снимам, са изчезнали или не мога да ги хвана на екран за да ги снимам, което ми е малко странно, защото ги виждам, но на телефона ми нищо не се вижда. Пращам Ви тази снимка като единствената, на която се вижда нещо. Не претендирам да е НЛО, но изглежда странно като бъде увеличена, прилича на глава с очи отстрани. Можете ли да я анализирате и да кажете какво е това според Вас? Може да е спътник или самолет, или....де да знам, но ако не е някое от изброените, тогава какво би могло да бъде?

Поздрави!


Увеличение:


Според нас (Георги и Владимир) е трудно да се каже какво точно представлява този обект, но посъветвахме читателката да продължава да наблюдава небето и да снима.

Допълнителни подробности изпратени със втори имейл:

Благодаря Ви за отговора и вниманието! Може би е важно да уточня,че наблюдавах обекта около 5 минути, като първоначално се движеше много бавно, не се движеше по права линия а в полукръг. Направих около 10 снимки и опит за клип, при което обекта започна да се движи доста по-бързо, след 30 секунди вече го нямаше...Прегледах това, което снимах и нищо не се виждаше с изключение на тази снимка, която Ви изпратих. Изпращам Ви и оригиналната снимка, без чертички.

Поздрави!***********

Случка отпреди няколко месеца. Добра приятелка на сестра ми се омъжва през 2016 г. и заживяват в района на Панчарево. Ражда им се и бебе, в момента на 4 месеца. Като всяко съвременно семейство, майката предлага бебето да е в отделна стая от родителите си, но да го слушат с бебефон. Бебефона е подобен на уоки-токи, само че еднопосочно, може само да предава звук, не да приема. Купила бебефон и го поставила в стаята. И така първите 2-3 седмици всичко било нормално, бебето рядко плачело посред нощ и това било добре за тях. Една вечер обаче, съпругът на момичето бил на работа. Посред нощ я будят странни звуци, идващи от...бебефона. Момичето скочило като ужилено от леглото, вслушало се по-внимателно...звуците идващи от бебефона, нямало начин да са бебешки плач. По-скоро приличали на протяжно мяучене на котарак, провлачено и доста стряскащо. С разтуптяно сърце, изтичала до стаята на детето си, но то си спяло в креватчето. Не могла да заспи до сутринта. Какво било това? Сигнал, уловен от друг бебефон? Бъг в апарата? Или нещо друго. След случката, около седмица всичко било нормално. Докато една вечер, отново сама вкъщи (това ми е странното, че все се е случвало при отсъствието на мъжа и) около полунощ този път, пак чула зловещо провлачено мяучене. Няколко минути продължило. Освен мяучене, този път чула и друг звук, описала го на сестра ми като нечленоразделни звуци, преминали през компютър/синтезатор. Но много плашещи. Не е чула шепот или отделни думи/говор, само неразличими звуци. Отново не мигнала цяла нощ и сърцето и биело лудо. Съпругът и не и повярвал, според него бебефона улавял сигнал от друго устройство. Момичето обаче не вярвало. И защо се появявал този звук все при отсъствието на съпруга и, се питала. Зарекла се повече да не използва бебефона. Иначе нищо друго необичайно не се случвало в жилището - нито потропвания, местене на предмети, шепот или други странни неща за двете години откакто живеела там. Не изпитвала необясним страх, освен когато оставала сама през нощта. И така 2-3 седмици бебефона не се ползвал, всичко било нормално. Оставяла отворени вратите на своята стая и тази на бебето. Една нощ обаче отново сама, се престрашила и включила устройството. Посред нощ отново била събудена от същия плашещ звук. Звук, приличащ на крясък, но на забавени обороти (всички сме слушали стерео-касета, чиято лента влачи, подобен бил звука). Вече ужасена, изтичала в стаята на малкия, той си спял спокойно. Изключила устройството, извадила батериите и го изхвърлила.

(За съжаление не е успяла да запише звука - отговор на мой въпрос. Била прекалено уплашена и въобще не се е сетила да го документира. Жалко).

След изхвърлянето на зловещия бебефон, нищо необичайно не се случило повече. Момичето настояло да преместят креватчето на бебето в тяхната стая. Но и до момента, оставайки сама за през нощта, със свито от страх сърце дали няма отново да чуе зловещите звуци....този път без бебефона...

Няма коментари:

Публикуване на коментар