22 март 2018

Случаят "Дятлов" - странна снимка!

Странно, мислех, че знам всичко общоизвестно за случая "Дятлов", единственото, което не знам е прикриваното от властите. Сега обаче попаднах на снимка, която никога до този момент не бях виждал, а се твърди, че тя е добре известна от много време.

Преди това обаче нека припомня какво представлява случаят "Дятлов" чрез тези по-стари статии в моите блогове:
В първата от тези три статии съм описал най-различни теории за това какво може да се е случило на скиорите. Една от най-малко вероятните хипотези, поне според мен, бе тази:

Нападение на сибирския снежен човек
Тази трагична история често е изтъквана в подкрепа на техните виждания от НЛО-ентусиастите и от тези вярващи в зли паранормални/демонски сили. Криптозоолозите и те да не останат по-назад, също предлагат своя теория. 
Според тях групата е нападната от съществата познати като "сибирски снежен човек" или Алма. Едно такова същество е много по-силно от човек и може да е нанесло фаталните рани на скиорите. Но защо тогава разследващите не са забелязали гигантски следи наоколо? Някои твърдят, че всъщност съществото не ги е нападало и не се е приближавало до палатката и затова не са намерени негови следи. То само ги подплашило отдалеч с вледеняващите си ревове. Освен това според някои край лагера бил намерен лист хартия на който било написано "отсега нататък ние знаем, че снежните хора съществуват". Повечето изследователи считат, че историята за тази бележка е пълна измислица.

Но ето, че и за тази малко вероятна теория се намериха доказателства. Това е последната снимка от лентата в апарата на Тибо-Бриньол, не я бях виждал никога до сега:


Какво, по дяволите, е това? Наистина ли групата се е натъкнала на "руското йети"? Досега винаги съм си мислил, че последната снимка направена от дятловци е ето тази:


И двете снимки принадлежат на скиорите, нямаме измама тук. Толкова се шашнах, че за миг си помислих, че съм попаднал в друга паралелна вселена. Оказа се, обаче, че по-горната снимка е последен кадър в апарата на Николай Тибо-Бриньол, а а другата е последна на лентата на Юри Кривонищенко. Явно групата е имала два апарата. Не е ли странно, едната последна снимка е силна подкрепа за теорията за нападение от Йети, а другата е довод за хипотезата говореща за извънземна НЛО намеса. Добре, че групата не е имала трети фотоапарат (а може би е имала?), той пък каква последна снимка щеше да съдържа? Подкрепяща трета, съвсем друга теория?

Друго интересно - продължавам да се чудя, защо още преди години не съм видял снимката на Тибо-Бриньол? През 2012, когато подготвях първата статия за случая, прерових доста сайтове, но не попаднах на нея никъде. А може би наистина тогава все още съм бил в друга паралелна вселена, в която такава снимка просто няма, но по някое време съм се приплъзнал в настоящия свят, в който я има. Между впрочем, една странична забележка, веднъж сънувах, че се събуждам и отивам на работа, няма блог "Мистерика", всичко е било само сън. Живея сив живот, хващам автобуса и отивам на работа. Дано никога не се приплъзна в такъв свят......

Но да се върнем на случая "Дятлов". Изглежда и това странно изречение "отсега нататък ние знаем, че снежните хора съществуват" наистина е написано в дневник воден от член на групата. Wtf!? Нима най-малко вероятната теория ще се окаже най-вярна. Да не бързаме със заключенията. Скептиците посочват някои неща за въпросните "доказателства". Да почнем отзад на пред - с бележката.

Дятловци са си водили дневник и в него има и други намеци за "снежния човек". Изглежда обаче това е било сатира, хумор. Просто като млади хора са се забавлявали да пишат такива шегаджийски неща в дневника на експедицията.

Ами снимката? Според мнозина това всъщност е самият Николай Тибо-Бриньол. До такъв извод може да стигнем разглеждайки предишните снимки преди този последен кадър. Тибо-Бриньол или е настройвал фотоапарата на самоснимачка или някой друг от групата го е снимал. Нямаме причина да вярваме, че той не е на последния кадър.


Е, разочаровани ли сте? Не бъдете. Останалите теории (че даже и тази за снежния човек) не са категорично отхвърлени. А може би оборването на горните доказателства е фалшиво? Може би властите се опитват да ни накарат да повярваме, че записките на групата са хумористични, а на последната снимка на Тибо-Бриньол е самият той...

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Историята на Еси Дунбар, събудила се в гроба
Кой е целунал мъртвият Конър Лий?

3 коментара:

 1. Това на снимката е самият Николай Тибо-Бриньол, явно правещ се на снежен човек. Хищниците нападат дебнейки, а не открито. Снежен човек би отвлякъл някой от най-крайната палатка а няма да нападне всички накуп. И не би предизвикал такъв панически страх. Отделно през нощта те не могат да го видят всички и да се втурнат навън.
  За да избягат така панически от палатките според мен ги е осветила светлина от голяма летяща чиния - съветска разработка, подобно на германските и американските. След това са дошли военни с камион и са ги доубили. Скрили са следите. Потулили са случая тотално. Липсват важни страници от дневниците, снимки. Разследващите се сблъскват с пълна дезинформация.
  Случая ще се разплете само ако някой дъртак на смъртно легло от онзи ден не реши да проговори. Както се оказа наскоро, че са убили Юри Гагарин.

  ОтговорИзтриване
 2. От всички изложени факти става ясно, че причината за смъртта на групата Дятлов е било въздействието на скаларно оръжие, което е убило всички участници като ги е нагряло отвътре. Всички те са умрели в голям ужас! За повече информация, относно смъртоносните ефекти на скаларното оръжие, прочетете статията „Куполът на гнева“ на Владимир Рубцов, публикувана през април 2002 г. в списание „Fate“. Правителството правилно е заявило, че групата на Дятлов е станала жертва на „неустоима природна сила“. Повече от това властите не са могли да кажат, защото всичко свързано със секретните тествания на скаларно оръжие е било държавната тайна на СССР от най- високо ниво...

  ОтговорИзтриване
 3. От всички изложени факти става ясно, че причината за смъртта на групата на Игор Дятлов е било въздействието на скаларно оръжие, което е убило всички участници като много силно ги е нагряло отвътре. Всички те са умрели в голям ужас! За повече информация, относно смъртоносните ефекти на немско скаларно оръжие, по времето на Втората световна война (през 1943г.), прочетете статията „Куполът на гнева“ на Владимир Рубцов, публикувана през април 2002 г. в списание „Fate“. Правителството правилно е заявило, че групата на Дятлов е станала жертва на „непреодолима неизвестна сила“. Повече от това властите не са могли да кажат, защото всичко свързано със секретните тествания на скаларно оръжие е било държавната тайна на СССР от най- високо ниво...

  ОтговорИзтриване