17 март 2018

Читателски преживявания: продължения на стари истории и снимка

На 1 септември 2017 публикувах тази статия:

Читателски преживявания в затънтено село

Същата читателка наскоро ми разказа в Туитър какво се е случило през лятото, но което тя разбрала едва сега. Идват ѝ на гости цяла тайфа нейни познати.

"Вечерта стояхме до късно на верандата, на мен не ми беше особено приятна компанията им, по едно време ми стана безкрайно досадно и реших да си легна. Не съм сигурна към колко часа е било, но беше доста късно."

На сутринта жената намерила цялата група заспали и скупчени в едно единствено помещение на къщата.

"След като се събудиха, нямаше и час и си тръгнаха с думите "махай се от тук" или нещо подобно, не мога да си спомня точно. Помислих си "тези пък за какви се имат, че да ми говорят така!?". И без това им бях бясна. Дори не се сбогувах с тях когато си тръгнаха."

Едва наскоро, когато читателката дошла в София, тя разбрала защо всъщност така скоростно са се изнесли.

"Вечерта, в която са стояли на верандата са забелязали нещо странно. Едно от момчетата се вторачило в далечината близо до едно поле и казал с тих глас " ей там има нещо". Всички си помислили,че е видял някакво животно. Той отново им казал "Вижте, там има нещо бяло и ни гледа". Всички погледнали. В далечината стояла бяла сянка вторачена в тях. След като въпросното момче светнало с фенера на телефона това "нещо" изчезнало. Веднага след това се прибрали в къщата и не посмяли да заспят до ранни зори. Историята не свършва до тук. В двора бях направила малко импровизирано огнище заградено с ламарина за да не хвърчи жар от вятъра. През цялата нощ, тайфата не могла да заспи от блъскане по ламарината. Попитах дали не е имало силен вятър, но думкането по ламарината е звучало като удари от мъжки юмруци. Погледнали през прозореца - нямало жива душа навън. Думкането продължило до сутринта. След като се развиделило, масата на верандата била преместена."

***************************************

А това е моята собствена история, която публикувах през 2013:


Не знам дали има връзка със следващата читателска история или е просто съвпадение, че действието се развива в същия софийски квартал. Всъщност двата случая са в блокове, които са сравнително близко. Дали същият полтъргайст, с който аз се сблъсках някога, се е преместил или квартала е направо "свърталище на паранормални сили"?

Директно копирам пратеното ми:

"Здравей ! История от преди минути може да ти се стори скучна, но мен доста ме впечатли. В момента съм в София. Легнах си преди малко. Тъкмо се мъчех да заспя докато изведнъж не започнаха да се чуват странни шумове от разместване на предмети в стаята. Размърдах се от кревата след като този шум спря. Веднага щом пак си легнах пак започна същият този шум. Станах, всичко си беше на мястото. Чуха се леки стъпки като човек, който се движи по чорапи и се отдалечи към вратата на стаята. Станах да изпуша една цигара, в кухнята нямаше никакви следи от влизане с взлом или нещо подобно. Всичко си беше съвсем на място."

***************************************

А това е една снимка, която едно момиче си е направила, докато била сама у тях. После видяла, че зад нея в другото помещение има някакъв човек. Бъг в телефона ли е това?


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Читателски истории

Няма коментари:

Публикуване на коментар