12 март 2018

Паранормална игра: саморъчно направена уиджа с пергел

Първоначално след като взех да чета за тази игра, бях малко разочарован. Мислех си, че в играта се използва компас, но се оказа, че става дума за пергел. Просто на английски двете пособия имат едно и също име, като пергелът често пъти е в множествено число (compasses). Въпреки това играта не е лоша. Много е разпространена в Бразилия и човек би си помислил, че произхожда от там. Мацката от "The Ghost in My Machine" обаче е направила по-задълбочено проучване и май ще се окаже, че това е индонезийска игра (в която има и кукли). Не стига това, ами тя на свой ред се оказва базирана на древна китайска игра, за която се споменава още през 5-ти век!

Какво е нужно за тази игра:

- Пергел
- Пособия за писане (молив, химикал и пр.)
- Листове хартия
- Играчите може да са повече от един
- Въпроси. Трябва да сте си решили какво ще питате, не почвайте играта без да сте си ги намислили.

Как се играе:

- Върху един лист начертайте с пергела колкото се може по-голяма окръжност.
- Около окръжността напишете буквите от азбуката като "А" трябва да е най-отгоре. Някои казват, че буквите трябва да са от външната страна на кръга, а други от вътрешната. Мисля, че това е без особено значение.
- Напишете в един още по-вътрешен кръг цифрите от 0 до 9
- Най-близо до центъра на окръжността напишете "ДА" и "НЕ".

Нещо такова трябва да направите:


Поставете пергела в центъра на окръжността. Другото му рамо трябва да сочи към буквите и цифрите. дръжте го с един пръст. Не го натискайте много, за да може да се движи, но гледайте и да не е много слабо, за да не го изпуснете.

Всеки играч трябва да попита дали може да влезе в играта. Пергелът трябва да се завърти и да посочи "ДА". Ако посочи "НЕ" или нещо друго (или не посочи нищо), то не сте допуснат. Всички играчи, които са получили такъв отговор трябва да напуснат стаята, могат да пробват друг път. Ако никой от играчите не бъде допуснат в играта преминете към частта "УНИЩОЖАВАНЕ НА ПОСОБИЯТА".

Допуснатите играчи могат да питат въпроси. Пергелът трябва да посочва букви и цифри като отговор. Друг играч, не този, който в момента държи пергела, може да записва отговорите на лист хартия. Ако пергелът не се движи, задайте следващият си въпрос.

Играчите може да се сменят като това е доста деликатен момент. Новият играч трябва да постави пръста си на пергела, а старият да махне своя - всичко това без да позволят пергела да падне. Ако това се случи, преминете към "УНИЩОЖАВАНЕ НА ПОСОБИЯТА".

След като се наиграете помолете да излезете от играта (мисля, че едно позволение е достатъчно за всички играчи, но всеки може да пита по отделно). Питайте за позволение да напуснете докато не получите отговор "ДА".

УНИЩОЖАВАНЕ НА ПОСОБИЯТА

Унищожете листовете, които сте ползвали - за начертаване на тази домашна Уиджа и за записване на отговорите. Свалете графита на пергела и заедно със самия пергел ги заровете в земята - на две различни места! Не се връщайте в стаята, в която сте играли, преди да направите това!

Допълнителни забележки:

- Не се базикайте с духовете, които ви отговарят.

- Не ги питайте дали са добри или лоши, както се прави при класическата спиритическа дъска.

- Не искайте от духа да доказва, че е тук.

- Не играйте твърде често тази игра.

- Ако домашната дъска ви каже да направите нещо, НЕ ГО ПРАВЕТЕ!

- Не поканвайте духът да обсеби тялото ви.

- Не вярвайте сляпо на това, което ви казва.


Ето едно видео на едни идиоти, които играят тази игра. Те обаче са се изхитрили и ползват отпечатани букви.


Няма коментари:

Публикуване на коментар