03 март 2018

"Пътешественик във времето" преминава успешно тест на детектор на лъжата

Не за първи път се появява някой странен индивид, който твърди, че идва от бъдещето. Смятам, че вероятно всичките до тук са измамници. Настоящият случай обаче е малко по-различен. Твърди се, че въпросният човек е минал успешно детектора на лъжата. Дали пък наистина не идва от бъдещето? Да не бързаме със заключенията - полиграфът (както е другото име на детектора) не е 100 процента сигурен метод. Има някои много добри лъжци, които с голямо самообладание и самоконтрол успяват да го заблудят, че казват истината. Има и невинни хора, които от притеснение са се проваляли на теста и са били осъждани.


Прочетете тази по-стара статия в блога:

Детектор на лъжата - от древността до днес


Ето защо, за да реша дали този пореден "пътешественик във времето" казва истината, ще изчакам да видя до колко предсказанията му ще се сбъднат. Има и друг интересен момент - повечето други "пътници" разказват за неща случили се далеч далеч в бъдещето. Колко удобно, така не могат да ги изобличат в лъжа. Настоящият човек е споделил информация за събития случили се до 2030 (годината от която твърди, че идва). Така че, ако казва истината, съвсем скоро ще се разбере. Има обаче и друг момент, който би трябвало да е познат на всеки любител на фантастиката. Бъдещето не е неизменимо и пътуванията във времето могат да създадат редица парадокси. Какво ще се случи, ако се върнеш назад и убиеш родителите си преди да са те родили? Ти самият не би трябвало да се родиш! Ще изчезнеш ли на мига, в който предците ти паднат мъртви? Или ще продължиш да съществуваш, но като се върнеш в своето време, всичко ще си е на мястото, освен нещата свързани с теб. Никой от приятелите ти няма да те помни и познава, няма да има никаква следа, че си съществувал. Всичко това го казвам, за да подчертая, че има вариант човека, за когото става дума в настоящата статия, наистина да идва от бъдещето, но да не се окажат всичките му предсказания верни. Въобще случаят е много интересен и объркан.

Ето накрая какво все пак е разказал:

- Доналд Тръмп ще бъде избран за втори път за президент на САЩ.

- След него президент ще бъде Илайна Ремайки (Ilana Remikee). Веднага след като излезе това предсказание, във Фейсбук някой шегаджия направи страница "Илайна Ремайки за президент! Гласувай!".

- До десетина години изкуственият интелект ще е почти на всякъде, ще е завзел почти всичко в ежедневието ни без дори да осъзнаваме колко много сме станали зависими от умните ни джаджи.

- Биткойн валутата ще бъде дори още по-популярна отколкото е днес, но монетите и хартиените пари няма да са изчезнали, поне в САЩ (пичът е американец и не е сигурен за останалата част от света).

- Глобалното затопляне ще причини покачване на температурите в Северна Америка и понижения в Европа. Същото го казах и аз, вижте линка по-долу :) Що не кандидатствам за Зелена карта и да се прекръстя на Илайна? Току виж съм станал президент на УЕсА.


- Хората ще достигнат Марс през 2028. Не е споменато това дали ще е постижение на НАСА, Илон Мъск или на някой друг (раздвоен съм - за президент на САЩ ли да кандидатствам или за полет към Марс).

- Също през 2028 ще бъде създадена технологията, която позволява пътуванията във времето, изглежда 2028-а ще е много успешна за науката.

- До 2030 повечето коли ще са електрически, но все още ще има и на изкопаеми горива. Повечето видове рак ще са лечими и това няма вече да е онази ужасяваща болест, която е днес.


Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Случаи на спонтанни телепортации - част I
Случаи на спонтанни телепортации - част II
Досиета 2017: технологии, Интернет, футуризъм, роботи

Няма коментари:

Публикуване на коментар