18 февруари 2018

Чудовища в тунели и пещери - част VI

Следващата история в поредицата идва от Австрия и е разказана от човек на име Грегор (не е ясно дали това е псевдоним или истинското му име). Toй твърди, че е геолог и живее в град Гмунден.

През май 2011 Грегор изследва тясна пещера в близост до източния бряг на езерото Халсатер. По едно време започва да чува гласове в тъмнината на пещерата, но решава, че му се причува или пък че това е нормален акустичен феномен. Грегор продължил да напредва и стигнал до по-широка част, в която стените били гладки. Наоколо обаче се носела миризма на гнило. Най-странното обаче бил подът - той имал червеникава иридесценция.


Иридесценция - оптично явление, при което цветът на дадена повърхност се променя с промяна на зрителния ъгъл. Наблюдава се често по повърхността на сапунени мехури или по крилете на някои пеперуди.


Когато Грегор насочил фенерчето си към пода, той отново чул гласовете.

"Вече бях изпаднал в ужас и започнах бързо да отстъпвам обратно към по-тясната част на пещерата. След няколко метра си обърнах главата и погледнах обратно в по-широката камера. От ляво бавно се приближаваше жълтеникава светлина. Тя бе следвана от още няколко подобни светлини. Това бяха същества. Направо се парализирах от страх докато те отминаваха надясно. Бяха хуманоиди, но не бяха хора. Бяха с различна височина, но много си приличаха. Това бяха мускулести гущери ходещи на два крака. Съществата носеха тъмни униформи. Имаха дълги опашки, които се развяваха докато ходеха. Ръцете и стъпалата бяха масивни. Създанията си говореха, това бяха гласовете, които бях чул. Приличаше на земен език, но не можех да го разпозная. Общо на брой бяха поне 20 създания."

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар