07 февруари 2018

Чудовища в тунели и пещери - част I

Първата история в тази нова поредица се е случила в края на 70-те години в Торонто, Канада. Главен герой е 51-годишен мъж на име Ърнест. Било месец август и той търсил своята загубена котка из квартала. Случайно попаднал на вход на тунел. Решил да си вземе фенерче от вкъщи и да провери дали котето не е вътре.

Едва изминал няколко метра, той попаднал на странно същество, което приличало на слаба маймуна с височина едва 90 сантиметра. Това създание било покрито със сива козина и имало големи зъби. Очите му били ярко оранжеви. Не стига това, ами съществото проговорило. То казало "изчезвай, изчезвай". Ърнест естествено се изнесъл възможно най-бързо.

Ърнест разказал историята си на вестник "Toronto Sun", от който се съгласили да скрият фамилията му, за да не стане обект на подигравки от познатите си. През март 1979 журналисти от изданието дори посетили мястото заедно с човека и те наистина видели, че има вход на тунел между къщите. Изследвали част от него, но този път съществото го нямало. Вместо това намерили полу-зарит труп на котка.

Следващото, което направили журналистите, било да разпитат ВИК-службата за този тунел. Вместо обаче служителите да отхвърлят всичко като измислица, изненадващо, те не отрекли, че може да има нещо там долу. Ето какво казва запитаният служител:

"Хората, които работят на повърхността, не знаят какво е долу. Това е цял различен свят. Кой би си помислил преди няколко години, че хора живеят в канализацията, но ето, че намериха такива в Ню Йорк (бел. Г.Б.: между другото преди години попаднах на статия, че и в София бездомници са се заселили перманентно в каналите под града)."

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Загадки от Йосемитите
Масивна пещера намерена под Монреал
Досиета 2017: земетресения, вулкани, земни дупки, свлачища

Няма коментари:

Публикуване на коментар