05 февруари 2018

Историята на Еси Дунбар, събудила се в гроба

През 1915, 32-годишната Еси Дунбар от Северна Каролина е обявена за починала сред епилептичен пристъп. Поставят тялото ѝ в ковчег и насрочват погребението ѝ за 11:00 на следващия ден. Щели са да я погребат по-рано, но са решили да изчакат, за да може да дойде нейната сестра, която живее в съседен град.

Сестрата закъснява, идва няколко минути след като ковчегът е спуснат в гроба. Заради нея хората решават отново да го издигнат, за да може да си вземе последно сбогом. В този момент "мъртвата" Еси се изправя в седнало положение в ковчега и се усмихва на сестра си. Всички са шокирани и всички побягват - гробари, свещеници, дори сестрата на Еси. Самата Еси тича след тях. Предполагам, гледано от страни това е било комична гледка, но на ужасените хора не им е било смешно.

Еси Дунбар ще живее още доста години - умира, вече наистина, през 1955 или 1962 (източниците се разминават за годината). Ако не са били всичките тези отлагания на погребението, са щели да я погребат жива. Интересното е, че някои от съгражданите ѝ до края на живота си вярват, че тя наистина е била мъртва и се е съживила като един вид зомби, те вечно ще странят от нея.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Френският пират Оливер Левасьор и неговата шифрограма
Досиета 2017: изчезвания и други зловещи неща

Няма коментари:

Публикуване на коментар