13 февруари 2018

Кой е целунал мъртвият Конър Лий?

Джон Лий (52 г.) и неговият син Конър (14 г.) изчезват в Англия през 1997. Последно са видени живи на 2 октомври, когато са посетили свои роднини. След повече от две седмици, на 18 октомври, телата им са открити в обърнат автомобил в горска местност край Уиндърмиър.

Съдебният лекар заключава, че те са умрели в автомобилна катастрофа, макар че така и не се изяснява какво точно е предизвикало катастрофата - дали Джон е загубил концентрация и е изпуснал управлението, дали диво животно е изскочило на пътя, дали друг автомобил ги е преследвал, или нещо друго? Това обаче не е единствената мистерия свързана с този случай. В края на устните на Конър има следи от целувка с червило. Според медиците, тя е оставена поне 10 дни след като момчето е било вече мъртво. Кой е целунал трупа и защо? Някоя наркоманка случайно ли е минала и го е целунала вместо да се обади в полицията? Някоя жена свързана със смъртта на двамата? Или някоя горска фея станала модерна и ползваща червило?


Доста интересна история, но за жалост на 99.99 процента невярна. Проучих източниците и се оказа, че всъщност статията в Reddit е източника, макар че тя самата се позовава на BBC. Само дето линкът към статията в тази обществена медия не работи и там никога не е публикувано такова нещо. Вярно, преди 20 години Интернет не е бил толкова развит и не всички новини от тогава е лесно да се намерят в Мрежата, но досега никой не е открил каквото и да било доказателство за реалността на историята (стар брой от вестник в някоя библиотека, запис от телевизионно предаване, дори полицейски доклад за случая). Следователно настоящата история е градска легенда, в което няма нищо лошо. Градските легенди са съвременният фолклор.

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Руски градски легенди - червеното пиано
Досиета 2017: експлозии, инциденти, кримки

Няма коментари:

Публикуване на коментар