01 февруари 2018

Странни новини относно земни сателити

Напоследък сякаш нещо се мъти в космоса.

Първо, през декември в рамките на четири дни, четири държави изстреляха ракети (някои повече от една), които най-вероятно са извели секретни спътници в орбита около Земята. Това са САЩ, Русия, Китай и Япония. Първото, което си помислих като прочетох заглавието на тази новина е, че това са шпионски или дори военни сателити, които са изстреляни във връзка със все по-реална предстояща глобална война. Което показва, колко вече съм се променил. Къде остана мечтателят? Защо си помислих нещо такова свързано с много песимизъм и фатализъм? Чета какво са си помислили западните колеги (НЛО ентусиасти) и според тях тези сателити са изстреляни, за да наблюдават нещо странно в космоса (Черният Рицар? Нибиру?) и въобще нямат нищо общо с случващото се на Земята. Искам и аз пак така да се прехласвам по щури идеи :D

На 12 януари САЩ отново се отчетоха с извеждане на сателит в орбита (този път доказано шпионски). Странни са някои други неща. Първо, самият сателит носи името NROL-47, но мисията се казваше "Mali Nunquam Praevalebunt" (лат. Злото никога няма да победи), а на логото се вижда рицар-тамплиер, който се бие с дракон. Тамплиерите са християнски орден от преди няколко века, с който са свързани множество загадки. Намерили ли са Светия граал? Открили ли са Америка преди Колумб? Продължили ли са да съществуват след официалната забрана на ордена? Каква им е връзката с масоните? Някак си е странно, че именно те присъстват на логото на тази мисия. А пък в същото време драконът е символ на Китай. Какъв по дяволите е дълбокият символизъм, ако въобще има такъв?


Източник

Не стига това ами няколко дни по-късно частната компания SpaceX на Илон Мъск изпълни мисия на американското правителство по извеждане на още един сателит в орбита. Официално мисията е неуспешна, появиха се обаче съмнения, че това съвсем не е така. Много хора подозират, че всъщност сателитът се е позиционирал на желаната орбита, но нарочно лъжат обществеността, че е паднал в морето. Долното видео обяснява от къде идват тези съмнения. Е, нещо мъти ли се в Космоса или на Земята със всичките тези нови сателити, потайнственост и символизъм?ПОДОБНИ СТАТИИ:
Досиета 2017: космос и метеори
Досиета 2017: конспирации и необичайни съвпадения

1 коментар: