13 януари 2018

Случаи на спонтанни телепортации - част III

Един от случаите описани в миналата статия от поредицата бе от Аржентина, следва още един от тази страна. Той е описан в книгата "Our Haunted Planet" на Джон Кийл и се е разиграл през лятото на 1968.

11-годишната Грациела дел Лордес Кименес (Graciela del Lourdes Cimenez) си играела заедно с приятелки в град Кордоба. Подобно на предишния случай, момичето внезапно било обгърнато от непроницаема мъгла. Уплашено, детето се опитало да избяга през мъглата по посока на своята къща, но щом излязла от бялата пелена, се озовала на градски площад, който не познавала въобще. Момичето отишло до най-близката къща и се оказало, че за един миг се е телепортирала на над 100 мили разстояние.

************

Следващият случай със сигурност не е истински (макар че през годините е имало и опити да се представи като реално случило се събитие). Тази история за първи път се появява на страниците на "Weekly World News", едно добре известно сатирично издание. Защо го давам тогава? Заради хумористичния елемент.

Ноември 2000. Мъж на име Ралф Морили и съпругата му релаксирали във тяхната вана в дома им в Маями, когато внезапно във водата се появил непознат човек. Той също бил много объркан и твърдял, че просто си плувал в басейна на един хотел, а в следващи миг бил във ваната на това семейство.


Всъщност, ако вярваме на постулатите на квантовата физика, то такива спонтанни телепортации не са невъзможни, макар че би трябвало да се случват изключително рядко. Дано да не сте карък да се случи точно на вас. Представяте ли си както се къпете, във ваната до вас да се появи непознат мъж. Дано поне не е гол.


Няма коментари:

Публикуване на коментар