31 януари 2018

Историята на НЛО-изследователя Джон Форд

Джон Форд е американец, който в началото на 90-те години е сътрудник на мрежата за изследвания на НЛО известна като MUFON. Той е голям ентусиаст и наистина многообещаващ изследовател. Той разследва няколко забележителни случая, включително и предполагаемото паднало НЛО в района на Саутхевън Парк, Шърли, Ню Йорк (24 ноември 1992).

На 12 юли 1996 Джон е арестуван с обвинението, че е планирал да убие трима местни политици. За много НЛО-любители и други изследователи цялата история е скалъпена. Според полицията Джон Форд е мислил да ги очисти като добави радий в пастите им за зъби. Това е слабо радиоактивен елемент и за да умре някой от радиационно облъчване причинено от него, трябва години и дори десетилетия на ред да е подложен на неговото влияние. На практика няма как Джон да убие тримата политици по този начин.

Дори щатският съд признава тази версия за несъстоятелна и отказва да съди Форд. Той обаче не е освободен. Пратен е в психиатрична клиника, където се намира вече повече от 20 години.

Според мнозина това е конспирация. Те смятат, че Джон се е натъкнал на нещо свръхсекретно при своите НЛО-проучвания и затова властите са се погрижили да не се разприказва. Е, този път не са го убили (както се предполага, че са направили с други изследователи), смилили са се и са го затворили завинаги в лудница.

От години тече кампания опитваща се да издейства освобождаване на Джон Форд, дано постигне успех.

Източник


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Стивън Кинг ли е убиецът на Джон Ленън?
5 НЛО случая от Туумба, Австралия

Няма коментари:

Публикуване на коментар