29 януари 2018

Цуробе Отоши - гигантската глава от Япония

На японски името на този странен криптид означава "падащ като ведро на кладенец". Според легендите Цуробе Отоши се среща в гъстите гори, особено иглолистните. Месояден е, като предпочита да се храни с хора - смачкани от самия него.

Тези същества на външен вид приличат на глави без тяло - човешки, по-рядко демонични. Размерите са им различни - от 20 сантиметра до 2 метра. Понякога дори имат вид на огнени топки падащи от дърветата. Не е случайно, че се навъртат около горските пътеки. Те причакват човек или животно да мине отдолу и внезапно се мятат върху него. След като се нахранят, отново се качват на дървото (не е добре обяснено как точно правят това).

Понякога, когато не са гладни, премазват хора и животни просто за удоволствие. Друг път просто пускат камъни или ведра върху тях (ведра пускат ведра, има ирония). Понякога пеят, смеят се зловещо или предизвикват смелчаците да се пробват да минат под тях.

В някои части на Япония легендата разказва, че Цуробе Отоши са предимно единаци, докато на други разказите са, че ловуват на групи.

Източник

Това същество донякъде ми заприлича на американския криптид Слайд Рок Болтър. Още от началото на 19-век дървосекачи в Колорадо започват да разправят за гиганския кит, който се спускал към тях от планинските хълмове с цел да ги изяде. После отново се качвал нагоре с помощта на куки. Защо в Япония и Америка имат подобни легенди?

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Мравки могат да се телепортират?
Снимка на летяща манта (скат)?
От архивите: змията-цвете от Африка

1 коментар:

  1. Ех а на мен ми се ходеше в Япония... Хд вече знам да не им припарвам до горите да не ме смаже някоя падаща глава хдд

    ОтговорИзтриване